40.45€ 28.78€

Keskiaikaiset metalliset säärisuojukset
[CH-A016]

Teräslevystä muotoillut nahkahihnoilla kiinnitettävät keskiaikaiset säärisuojukset. Säärisuojukset suojasivat varsinkin miekkataistelussa jalkojen alaosan, mikä oli vaikeimmin kilvellä suojeltava osa vartaloa. Kyynärsuojien tavoin säärisuojat tarjosivat tehokkaan suojan viiltoja, pistoja ja iskuja vastaan. Koska suojat eivät kuitenkaan ulottuneet polven yli, ne eivät haitanneet jalkojen liikeratoja ja taistelijan ketteryyttä.

Levyrakenteisia suojia yhdistettiin tarvittaessa rengaspanssarilahkeisiin, jolloin myös jalkojen yläosa oli suojattu haittaamatta merkittävästi jalkojen liikeratoja. Kokovartalohaarniskojen säärikappaleista poiketen säärisuojukset suojasivat vain säärien etupuolen, joten niiden valmistaminen oli nopeampaa ja halvempaa ja niiden pukeminen ja riisuminen onnistui helposti sotiaalta itseltään.

Metalliset säärisuojat ovat pronssikaudelta peräisin oleva keksintö. Pronssista ja messingistä valmistettuja säärisuojuksia käytettiin runsaasti mm. antiikin Kreikan sotajoukkojen varusteena.

Suojukset kiinnitetään sääreen sisäpuolelle niitatuilla nahkahihnoilla. Pituus 34cm. Myydään pareittain.

 

 

Tuotearviot

Asiakkaat, jotka ovat ostaneet tämän tuotteen ovat ostaneet myös
Keskiaikaiset metalliset kyynärsuojat
Keskiaikaiset metalliset kyynärsuojat
Valmistaja
Pikahaku
 
Käytä hakusanoja löytääksesi etsimäsi tuote varten.
Tarkennettu haku
Ostoskorisi on tyhjä
Tietoa valmistajasta
Muut tuotteet
Jaa tuote
Jaa sähköpostitse.
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Kieli
Finnish English