175.98€

Rengashaarniska pitkillä hihoilla L
[CH-AH6821L]

Ristiretkiritareiden suosima pitkillä hihoilla ja suljettavalla kauluksella varustettu pitkähelmainen rengashaarniska. Ristiretkien ohella pitkähihainen rengashaarniska oli suosittu Euroopassa ritarien keskuudessa varhaisella keskiajalla, kunnes se korvattiin levyhaarniskalla.

Pitkähihainen ja irtolahkeilla varustettu käytännössä koko vartalon suojannut rengashaarniska oli tyypillinen pääasiallisesti ratsain liikkuneille ja taistelleille ritareille ja upseereille. Jalkaväkisotilaat taas suosivat usein lyhythihaista rengashaarniskaa eivätkä käyttäneet rengashaarniskalahkeita tai ylipäärään jalkojen suojuksia. Tähän oli syynä sekä varusteiden hinta että jalkaisin liikkuvan sotilaan kannettavaksi tuleva paino, lisäksi jalkojen suojaaminen oli selvästi olennaisempaa hevosen selässä istuvalle kuin seisovalle taistelijalle.

Tähän haarniskaan voidaan yhdistää rengashaarniskahuppu, rengaspanssarihansikkaat, metalliset taisteluhansikkaat yms.. Haarniskan hihansuiden “hulmuamisen” voi estää metallisilla tai nahkaisilla kyynärsuojilla.

Tämä rengashaarniska on valmistettu niittaamattomista teräslenkeistä. Renkaan vahvuus 1,5mm, halkaisija 8mm. Haarniska on galvanoitu ruostumisen estämiseksi. Hihat ovat täysimittaiset (hieman ylipitkät), helma ulottuu polven yläpuolelle. Kaula-aukko on peittävää mallia ja siinä oleva reunus voidaan tarvittaessa sulkea tiiviisti ohuella nahkahihnalla tms. narulla.

HUOM! Niittaamattomista lenkeistä valmistetun rengashaarniskan kustomointi on helppoa; hihojen ja helman pituutta voi lyhentää avaamalla rengasrivi halutusta kohdasta kärkipihdeillä. Vastaavasti, poistetut osat voidaan helposti liittää takaisin alkuperäiselle paikalleen puristamalla renkaat uudelleen yhteen.

 

Koko L:

(pituus, rinnanympärys, hihanpituus) 90*135*42,5cm (36"*54"*17")

 

 

Tuotearviot

Asiakkaat, jotka ovat ostaneet tämän tuotteen ovat ostaneet myös
Rengashaarniskahuppu
Rengashaarniskahuppu
Valmistaja
Pikahaku
 
Käytä hakusanoja löytääksesi etsimäsi tuote varten.
Tarkennettu haku
Ostoskorisi on tyhjä
Tietoa valmistajasta
Muut tuotteet
Jaa tuote
Jaa sähköpostitse.
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Kieli
Finnish English