138.59€ 97.02€

Metalliset taisteluhansikkaat, Goottilainen tyyli
[CH-AH6023N]

Lomittain liikkuvista teräslevyistä valmistetut nahalla vuoratut taisteluhansikkaat oli tarkoitettu suojaamaan erityisesti miekalla taistelevan ritarin käsiä ja ne olivat niinollen olennainen osa keskiaikaista ritarin haarniskaa. Levyrakenteisia taisteluhansikkaita käyttivät kuitenkin muutkin kuin kokovartalohaarniskaan pukeutuneet ritarit. Niitä käytettiin usein rengashaarniskan tai puolihaarniskan kanssa levyrakenteisten käsivarsisuojien tai kyynärsuojien jatkeena, jolloin käsivarret ja erityisesti kädet olivat erittäin hyvin suojassa miekan iskulta ja viilloilta.

Sormien mahdollisimman hyvä liikkuvuus edellytti hansikkaiden kokoamista pienistä osista ja ne ovat haarniskan muihin osiin verrattuna varsin monimutkaiset ja työläät valmistaa. Monet varustesepät erikoistuivat tiettyjen haarniskan osien kuten juuri taisteluhansikkaiden valmistamiseen ja monet haarniskojen valmistajat tilasivatkin haarniskaan kuuluvat taisteluhansikkaat niiden valmistamiseen keskittyneeltä alihankkijalta.

Nämä taisteluhansikkaat edustavat goottilaista tyyliä, joten ne on koristeltu tavanomaisia taisteluhansikkaista yksityiskohtaisemmin. Näiden hansikkaiden ranteessa ei ole yhtenäistä metallirengasta, vaan kiinnitys varmistetaan nahkaremmillä. Valmistettu teräslevystä, metallikuoren sisällä on nahkainen hansikas.

Myydään pareittain.

 

Kommentti: Toiminnallisen rekvisiittakäytön ohella alkuperäisen keskiaikaisen mallin mukaisesti tehdyt metalliset taisteluhansikkaat ovat varsin näyttävä sisustusesine...

 

 

Tuotearviot

Valmistaja
Pikahaku
 
Käytä hakusanoja löytääksesi etsimäsi tuote varten.
Tarkennettu haku
Ostoskorisi on tyhjä
Tietoa valmistajasta
Muut tuotteet
Jaa tuote
Jaa sähköpostitse.
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Kieli
Finnish English