107.75€

Viikinkikypärä "Wolf Helmet"
[MH-6770]

Tämä kypärä edustaa viikinkien käyttämää Vendel-kaudelta periytynyttä silmikkokypärätyyppiä, johon on lisätty saranoidut poskisuojat. Kypärän runko on spangenhelm-tyyppinen eli kupolin muodostavat levyt on niitattu vannekehikkoon (pohjois-eurooppalaiset Vendel-kypärät eivät rakenteestaan huolimatta tarkkaan ottaen kuulu spangenhelm-kategoriaan vaan Northern Ridge Helmet-ryhmään). Teräsrakenteinen kypärä on koristeltu messinkiosilla ja niskaan on lisätty rengaspanssarista tehty aventail.

Replika on valmistettu pinnottamattomasta (white metal) teräslevystä (18 gauge) ja koristeltu messinkiosilla. Aventail on galvanoitu. Koska kypärän teräs/messinkiosia ei ole pinnoitettu muuten kuin öljyämällä, se on helppo patinoida autenttisemman / käytetymmän näköiseksi. Yksinkertaisemmillaan pinnan vanhentaminen onnistuu pitämällä kypärää öljystä puhdistettuna kosteassa paikassa jolloin metalliosat alkavat hapettua tummemmiksi.

Kypärässä on nahkainen säädettävä sisusta ja leukahihna.

Kypärä on tehty toimivaksi / päässä pidettäväksi ja se on mitoitukseltaan väljä, kuvissa käytetyn styroksipään päänympärys on n. 59cm ja kypärä istuu hyvin väljästi.

 

 

Tuotearviot
Valmistaja
Pikahaku
 
Käytä hakusanoja löytääksesi etsimäsi tuote varten.
Tarkennettu haku
Ostoskorisi on tyhjä
Tietoa valmistajasta
Muut tuotteet
Jaa tuote
Jaa sähköpostitse.
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Kieli
Finnish English