167.55€

Korinttilainen kypärä messinki + harja
[MH-AH6058BP]

Antiikin Kreikan tunnusomainen kypärämalli, joka on saanut nimensä Korintin kaupungin mukaan. Kypärä oli käytössä kreikkalaisilla alueilla antiikin aikana ja roomalaisten muokkaamana versiona (Italo-Corinthian helmet) ensimmäiselle vuosisadalle asti ja se on yksi ikonisimmista kypärämalleista kautta historian.

Kreikkalaisen kypärän yksityiskohdat vaihtelivat vuosisatojen mittaan, mutta kypärämallille oli tunnusomaista että se suojasi koko pään, kasvot, kaulan ja niskan. Taistelujen ulkopuolelle kypärää kannettiin usein ylöskäännettynä jolloin kasvo-osa muodosti lipan jättäen kantajan kasvot näkyviin. Korinttilaiset kypärät valmistettiin pronssi- tai messinkilevystä, ja toisinaan ne viimeisteltiin maalaamalla kypärän pinta mustaksi ja lisäämällä mustalle pinnalle vaaleaa koristelua.

Korinttilaisen kypärän upseerimallit oli usein koristeltu hevosen jouhista tehdyllä päälaen yli taakse kulkevalla pystyharjalla, jonka takaosan alimmat jouhet jätettiin pitkiksi. Replika on tehty messinkilevystä ja se edustaa korinttilaisen kypärän myöhäistä variaatiota, missä kypärän sivuille on tehty leikkaukset korvia varten. Hevosen jouhista tehty harja on irrotettava. Kypärän mukana on irrallinen pehmustehuppu.

Kypärä on tehty toimivaksi / päässä pidettäväksi ja se on mitoitukseltaan väljä, kuvissa käytetyn styroksipään päänympärys on n. 59cm ja kypärä istuu hyvin väljästi, erityisesti ilman pehmusteita.

 

 

Tuotearviot

Asiakkaat, jotka ovat ostaneet tämän tuotteen ovat ostaneet myös
Keskiajan Ritarin miekka Oakeshott XII
Keskiajan Ritarin miekka Oakeshott XII
Samuraimiekka / Katana taottu 1045 hiiliteräs
Samuraimiekka / Katana taottu 1045 hiiliteräs
Valmistaja
Pikahaku
 
Käytä hakusanoja löytääksesi etsimäsi tuote varten.
Tarkennettu haku
Ostoskorisi on tyhjä
Tietoa valmistajasta
Muut tuotteet
Jaa tuote
Jaa sähköpostitse.
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Kieli
Finnish English