75.00€

Colt Peacemaker "Buntline Special" Nikkeli
[6303]

Buntline-nimeä käytetään poikkeuksellisen pitkällä piipulla varustetusta Colt SAA-revolverista. Nimi on peräisin Ned Buntline-nimeä käyttäneeltä kioskikirjailijalta (oikeasti Edward Zane Carroll Judson) joka oman väitteensä mukaan oli tilannut Coltin tehtaalta viisi poikkeuksellisen pitkäpiippuista (12”) SAA-revolveria ja lahjoittanut ne tunnetuille lainvartioille, mukaanluettuna Wyatt Earpille. Väitteen todenperäisyyttä ei ole voitu koskaan todentaa, koska se esitettiin vasta 1930-luvulla julkaistussa elämänkerrassa. Joka tapauksessa, tämän jälkeen erityisen pitkäpiippuisia SAA-aseita on kutsuttu Buntline-nimellä.

Historiallisesti toki tiedetään, että Coltin tehtaalta oli mahdollista tilata normaalia 7,5 tuuman Cavalry-mallia pidemmällä piipulla varustettuja aseita lisähintaan dollari per standardipituuden ylittävä tuuma. Colt oli myöskin esitellyt 16-tuuman piipulla ja irrotettavalla kiväärimallisella tukilla varustettuja SAA-revolvereita jo vuonna 1876. Yleisesti ottaen pitkäpiippuiset mallit, joiden ideana oli yhdistää kivääri ja käsiase, olivat kuitenkin 1800-luvulla hyvin harvinaisia epäkäytännöllisyytensä takia ja säilyneet kappaleet ovat nykyisin erittäin arvokkaita.

Wyatt Earp:istakin tiedetään, että hänellä oli käytössään normaalia 7,5” piippua pidemmällä piipulla varustettu revolveri O.K. Corral:in tulitaistelun aikoihin, joskin kyseinen ase on sittemmin hävinnyt jäljettömiin ja sen yhteydestä Ned Buntlineen ei ole löydetty todisteita.

Peacemaker-replikoihin voidaan ladata Denix #50 replikapatruunoita.

  • Denix replika-ase #6303
  • Metalliosat kevytmetallivalua
  • Aidot puukahvat
  • Ase virittyy ja kuivalaukeaa kuten aito, latausportti aukeaa, ejektori toimii, rullaan voidaan ladata replikapatruunoita #50
  • Pituus: 460mm
  • Paino:

 

HUOM! Denix-replika-aseet on tarkoitettu ensisijaisesti koristeiksi, ei teknisiksi mallikappaleiksi. Replikoissa ei ole karkaistuja osia, joten raju käsittely ja replikoiden kuivalaukominen voi mallista riippuen rikkoa replikan laukaisukoneiston virekynnykset, jouset yms. osat.

 

Tuotearviot

Valmistaja
Pikahaku
 
Käytä hakusanoja löytääksesi etsimäsi tuote varten.
Tarkennettu haku
Ostoskorisi on tyhjä
Tietoa valmistajasta
Muut tuotteet
Jaa tuote
Jaa sähköpostitse.
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Kieli
Finnish English