151.56€

M3 Grease Gun .45 ACP Konepistooli
[1313]

M3 konepistooli otettiin palveluskäyttöön USA:n armeijassa 1942. Konepistooli oli suunniteltu nopeasti ja helposti valmistettavaksi joten sen runko voitiin valmistaa putkiaihiosta ja teräslevystä prässäämällä ja hitsaamalla ilman aikaavievää jyrsimistä, mikä oli Thompson-konepistoolien tuotantoa olennaisesti hidastava ongelma. Alunperin Grease Gun-konepistooliin ei valmistettu lainkaan varaosia, vaan ase oli vikaannnuttuaan tarkoitus korvata uudella. Asemallin tuotantoon saaminen oli kuitenkin sen verran hidasta, että laajempaan taistelukäyttöön Grease Gun ehti vasta 1944 puolivälissä ja myös varaosien toimittaminen taistelujoukoille oli pakko käynnistää aseiden määrällisen puutteen seurauksena.

Grease Gun:ista suunniteltiin heti alussa myös 9mm versio ja .45cal versioon sopiva 9mm vaihtosarja, joka käytti Sten-konepistoolin lipasta. 9mm versioita ja vaihtosarjoja valmistettiin kuitenkin lopulta hyvin vähän.

1944 tuotantoon otetussa M3A1 mallissa oli korjattu M3 mallissa havaittuja puutteita. Merkittävänä erona oli viritysvivun poistaminen; lukon etuosaan lisättiin kolo josta lukko voitiin vetää sormella taakse. Grease Gun oli molempina versioina laajassa käytössä vielä Korean sodassa ja se säilyi ajoneuvojen miehistön aseena aina 1990-luvun puoliväliin asti.

Kokometallisessa replikassa on irrotettava lipas, toimiva teleskooppiperä ja lukon viritysvipu. Replika laukeaa avoimelta lukolta.

  • Denix replika-ase #1313
  • Metalliosat kevytmetallivalua
  • Metallinen teleskooppiperä
  • Ase virittyy ja kuivalaukeaa avoimelta lukolta, lipas irtoaa, teleskooppiperä toimii
  • Pituus: 590mm
  • Paino:

 

HUOM! Denix-replika-aseet on tarkoitettu ensisijaisesti koristeiksi, ei teknisiksi mallikappaleiksi. Replikoissa ei ole karkaistuja osia, joten raju käsittely ja replikoiden kuivalaukominen voi mallista riippuen rikkoa replikan laukaisukoneiston virekynnykset, jouset yms. osat.

 

Tuotearviot

Asiakkaat, jotka ovat ostaneet tämän tuotteen ovat ostaneet myös
Colt 1911 “DELUXE” nikkeli
Colt 1911 “DELUXE” nikkeli
Valmistaja
Pikahaku
 
Käytä hakusanoja löytääksesi etsimäsi tuote varten.
Tarkennettu haku
Ostoskorisi on tyhjä
Tietoa valmistajasta
Muut tuotteet
Jaa tuote
Jaa sähköpostitse.
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Kieli
Finnish English