72.95€

Morion-kypärä (Peak)
[MH-6319]

Morion-kypärä on historiallisten eurooppalaisten metallikypärien kehityksen viimeinen aste ennen kuin kypärien käytöstä luovuttiin 1700-luvun alkupuolella. Morion kehitettiin alunperin Espanjassa 1500-luvun alkupuolella ja se levisi yleiseurooppalaiseen käyttöön erilaisina paikallisina variaatioina. Morion-kypärä on tunnettu erityisesti espanjalaisten konkistadorien kypäränä, mutta kypärätyyppi muodostui nopeasti suosituksi myös Espanjan ulkopuolella. Morion oli käytössä satoja vuosia ympäri Eurooppaa ja se on edelleen Vatikaanin sveitsiläiskaartin seremoniallinen varuste.

Myös ruotsalais-suomalaiset joukot käyttivät Morion-kypäriä, mm. Albert Edefeltin maalauksessa ”Kaarle-Herttua herjaa Klaus Flemingin ruumista” näkyy Morion-tyypin kypäriä. Myös Kansallismuseon asehuoneessa on näytteillä alkuperäinen Morion-kypärä ja Sotamuseon kokoelmiin kuuluu Suomi/Ruotsin sotilaiden aikoinaan käyttämiä Morioneja

Kypärä on valmistettu pinnoittamattomasta teräslevystä (18 gauge) joten se on helppo vanhentaa autenttisemman näköiseksi antamalla öljystä puhdistetun pinnan hapettua tummemmaksi. Kypärässä on nahkainen vuoraus mikä mahdollistaa kypärän istuvuuden (korkeuden) säätämisen ja leukahihna.

Kypärä on tehty toimivaksi / päässä pidettäväksi ja se on mitoitukseltaan väljä, kuvissa oleva styroksipää on päänympärykseltään n. 59cm ja kypärä istuu väljästi.

 

 

Tuotearviot
Valmistaja
Pikahaku
 
Käytä hakusanoja löytääksesi etsimäsi tuote varten.
Tarkennettu haku
Ostoskorisi on tyhjä
Tietoa valmistajasta
Muut tuotteet
Jaa tuote
Jaa sähköpostitse.
Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä
Kieli
Finnish English