Blunderbuss #1094/L

99,75 

Blunderbuss-piilukkoase merirosvoajalta. Lyhyt kiväärimallinen suustaladattava mustaruutiase oli erittäin tehokas lähitaistelussa. Tämä on ampumakelvoton metallinen replika aidolla puutukilla. Ei

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): DE-1094L Osasto:

Blunderbuss on yleisnimitys lyhyelle ja suurikalipeeriselle suustaladattavalle karbiinille, jonka piipun suu on muotoiltu torvimaiseksi. Aseessa on lyhyehkö kiväärimallinen tukki, mutta käytännössä blunderbuss oli tarkoitettu laukaistavaksi lonkalta. Piipun lyhyys ja suuri kalipeeri aiheuttavat suuren hajonnan, joten ase on lyhyiltä matkoilta erittäin tehokas, verrattavissa katkaistuun haulikkoon. (Yleisen käsityksen mukaan blunderbusin hajonta johtuu piipun suun torvimaisesta muodosta, mutta todellisuudessa se on siis seurausta piipun yleisestä lyhyydestä, torvimaisuuden tarkoitus on nopeuttaa aseen lataamista hevosen selässä tai laivan kannella.)

Blunderbuss voitiin ladata joko yhdellä kuulalla tai karkeilla hauleilla, hätätapauksessa vaikka pikkukivillä. Kompakti koko, helppo käsiteltävyys, suuri teho ja nopea ladattavuus tekivät blunderbusista suustaladattavien kaudella tehokkaimman lähitaisteluaseen ja sitä voidaan kutsua historian ensimmäiseksi rynnäkköaseeksi. Blunderbuss oli metsästystä ajatellen täysin hyödytön ja nimenomaisesti tarkoitettu joko hyökkäykseen tai itsepuolustukseen, se oli mm. tyypillinen merirosvojen ase laivan kannelle hyökättäessä. Blunderbuss-aseita on valmistettu sekä asetehtaiden, että aseseppien toimesta lukemattomina versioina eri puolilla maailmaa.

  • Denix replika-ase #1094/L
  • Metalliosat kevytmetallivalua
  • Puuosat aitoa puuta
  • Ase virittyy ja kuivalaukeaa
  • Pituus: 740mm
  • Paino:

Loppu

 

HUOM! Denix-replika-aseet on tarkoitettu ensisijaisesti koristeiksi, ei teknisiksi mallikappaleiksi. Replikoissa ei ole karkaistuja osia, joten raju käsittely ja replikoiden kuivalaukominen voi mallista riippuen rikkoa replikan laukaisukoneiston virekynnykset, jouset yms. osat.

 

Paino 3,5 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Blunderbuss #1094/L”
Scroll to Top