Keskiaikaiset metalliset säärisuojukset DeLuxe

48,86 

Keskiaikaiset metalliset säärisuojat DeLuxe. Nahkahihnoilla kiinnitettävät jalkojen etupuolen suojaavat levypanssarit. Tämä suojainmalli oli yleensä käytössä kevyemmin haarniskoiduilla sotilailla.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): CH-A018 Osasto:

Teräslevystä muotoillut nahkahihnoilla kiinnitettävät keskiaikaiset säärisuojukset. Säärisuojukset suojasivat varsinkin miekkataistelussa jalkojen alaosan, mikä oli vaikeimmin kilvellä suojeltava osa vartaloa. Kyynärsuojien tavoin säärisuojat tarjosivat tehokkaan suojan viiltoja, pistoja ja iskuja vastaan. Koska suojat eivät kuitenkaan ulottuneet polven yli, ne eivät haitanneet jalkojen liikeratoja ja taistelijan ketteryyttä.

Levyrakenteisia suojia yhdistettiin tarvittaessa rengaspanssarilahkeisiin, jolloin myös jalkojen yläosa oli suojattu haittaamatta merkittävästi jalkojen liikeratoja. Kokovartalohaarniskojen säärikappaleista poiketen säärisuojukset suojasivat vain säärien etupuolen, joten niiden valmistaminen oli nopeampaa ja halvempaa ja niiden pukeminen ja riisuminen onnistui helposti sotiaalta itseltään.

Metalliset säärisuojat ovat pronssikaudelta peräisin oleva keksintö. Pronssista ja messingistä valmistettuja säärisuojuksia käytettiin runsaasti mm. antiikin Kreikan sotajoukkojen varusteena.

Suojukset kiinnitetään säärien ympärille sisäpuolisilla nahkahihnoilla. Pituus 39,5cm. Myydään pareittain. Deluxe-malli on perusmallia koristellumpi.

 

 

Paino 2 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Keskiaikaiset metalliset säärisuojukset DeLuxe”
Scroll to Top