Keskiajan Sotanuija

43,50 

Teräksestä valmistettu keskiajan mallin mukainen yhden käden sotanuija. Nuija on tehty käyttöä kestäväksi replikaksi, teräsrakenne on koottu hitsaamalla. Puinen kahva.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): AX-AH6085 Osasto:

Rengashaarniskojen ja varsinkin levyhaarniskojen yleistyessä tavallisen jalkaväkisotilaan (tyypillisesti lähes kouluttamaton ja heikosti aseistettu maalainen) mahdollisuudet enemmän tai vähemmän haarnskoituja eliittisotilaita ja ritareita vastaan kävivät entistäkin heikommiksi. Tehokkaimmaksi haarniskoihin pystyväksi aseeksi sekä halvan hintansa että aseen käyttöön tarvittavan vähäisen koulutuksen puolesta osottautuivat erilaiset sotanuijat ja sotavasarat.

Vaikka sotanuija tai sotavasara ei useimmissa tapauksissa pystynytkään varsinaisesti läpäisemään panssarin rakennetta, lyönnin iskuenergia välittyi tehokkaasti joustavan rengashaarniskan läpi aiheuttaen lähes yhtä pahoja vammoja kuin haarniskoimattomaan vastustajaan osunut vastaava isku. Kypärien ja levyhaarniskojen rakenne taas antoi periksi iskuenergian alla eli levypanssarin pystyi lyömään lommoille / lyttyyn mikä myös vahingoitti haarniskoitua vastustajaa viimeistään toisella samaan kohtaan osuneella iskulla

Sotanuijien ja sotavasaroiden yksinkertaiseen puuvarteen kiinnitetty metallipää valmistettiin yleensä yhtenä kappaleena valamalla, mikä teki aseen valmistuksesta hyvin nopeaa ja halpaa verrattuna jo takomalla valmistettaviin kirveenteriin, miekoista puhumattakaan. Valukappaleen ulkonevat särmät olivat olennaiset iskuenergien välittymisen kannalta, mutta niitä ei ollut tarvetta teroittaa. Sotavasaroiden iskupään vastapuolella usein käytetty terävähkö piikkimuoto oli kykenevä läpäisemään levypanssarin, mutta myös sotavasara oli ensisijaisesti murskaaviin lyönteihin tarkoitettu ase.

Taistelunuijan ornamentaaliset versiot tulivat vähitellen tunnetuiksi kuninkaan vallan ilmentäjinä mistä kehittyi symbolinen kuninkaan valtikka.

Tämä sotanuija mallintaa tyyppiä jossa iskupää koostuu keskustan ympärillä säteittäin olevista levyistä, joiden kapea reuna kohdistaa iskuenergian tehokkaasti pienelle alalle.

Replika on kokoteräksinen, kahvan otepinta on puuta ja varsi on ontto, joten nuija on kevyt ja näppärä käsitellä. Valmistuksen nopeuttamiseksi ase on koottu hitsaamalla, joten kokoonpanon osalta se ei ole täysin keskiaikaisen mallin kopio, mutta se mallintaan erittäin hyvin yhden käden sotanuijan toiminnallisia ominaisuuksia. Nuija on erittäin sopiva toiminnalliseen käyttöön eli keskiaikaisten aseiden käytännön kokeiluun.

Pituus 58cm, paino 960g.

 

Paino 1,2 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Keskiajan Sotanuija”
Scroll to Top