Lasertähtäin Tactical 100m (komponentti-eturunko)

9,99 

Taktinen lasertähtäin pistooliin, kivääriin ja haulikkoon. HUOM! Tämä ei ole kokonainen tähtäin vaan osa (komponentti-eturunko), jota voidaan käyttää lasertähtäimen kokoamiseen. Punainen säädettävä laser-säde, näkyvyys päivänvalossa n. 100 metriä.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): JGL-02-F Osasto:

HUOM! Tämä ei ole toimiva laite, vaan yksittäinen KOMPONENTTI.

Kompaktin valaisu- / maalinosoituslaitteen eturunko.

Tätä osaa voi käyttää kompaktin aseeseen (tai avaimenperään tms.) kiinitettävän valaisimen rakentamiseen, jos runkoputken diodiksi asennetaan tehokas valkoinen LED. Runkoputken sisään mahtuu 3 kpl tavallista AG13 / LR44 nappiparistoa, joko yhteen teipattuna tai irtonaisena. Alumiinisen runkoputken kokonaispituus 50,9mm, sisähalkaisija 12,2mm, ulkohalkaisija 14,4mm, sisäpuoliset kierteet. Rungon etuosaan on asennettu laser-diodi, johon liittyvät säätöruuvit säteen kohdistamiseen vaaka- ja pystysuunnassa.

HUOM! EU:n Laserdirektiivin 2006/25/EY perusteella tätä komponenttia / komponentin sisältämää laser-diodia EI SAA käyttää laserosoittimen kokoamiseen / rakentamiseen ( = valmistamiseen), mikäli valmiin laitteen teho ylittää 1mW tehon.

Komponenttia voi käyttää aseeseen kiinnitettävän valaisimen valmistamiseen mikäli laser-diodin tilalle asennetaan valaisukäyttöön sopiva LED tai siitä voidaan tehdä rekvisiittakäyttöön soveltuva toimimaton ampuma-aseeseen kiinnitettävä laser-tähtäin joko asentamalla runkoon punainen valaisuLED tai deaktivoimalla paristojen asennusmahdollisuus (tarkkaanottaen direktiivi / lainsäädäntö ei kiellä toimivan lasertähtäimen kokoamista tai hallussapitoa, vaan ainoastaan laserlaitteen KÄYTTÄMISEN eli laitteen virran kytkemisen päälle -> paristojen / virtalähteen asentamisen laitteeseen).

 

***

 

EU:n ulkopuolisilla markkinoilla olevan vastaavista osista valmistetun Taktisen Lasertähtäimen kuvaus:

Poliisi- / sotilaskäyttöön suunniteltu kompakti Weaver- / Picatinny-kiskoon kiinnittyvä laser-tähtäin. Sopii käsiaseisiin, haulikoihin, konepistooleihin ja taktisiin kivääreihin. Punainen 635-650nm laser, piste näkyy päivänvalossa ja käyttökelpoinen ampuma-etäisyys on noin 50 metriin asti (100 metrin etäisyydellä laserpisteen halkaisija on n. 3cm). Tähtäinpiste on säädettävissä sekä pysty- että vaakasuunnassa.

Muutama tarkentava yksityiskohta:

Kyseisen lasertähtäimen teho kolmella sarjaan kytketyllä AG13 (LR44) paristolla on <5mW, eli EU Laserdirektiivin 2006/25/EY perusteella se kuuluisi 3R-luokkaan, jonka määrittelyn mukaan: “Näkyvän valon aallonpituusalueella toimivien luokan 3R laserien suurin sallittu säteilyteho on 5 mW. Vaikka suojaamattoman silmän altistuksen enimmäisarvot ylittyvät, sisältävät ne sellaisen turvamarginaalin, että vahinkoja ei käytännössä esiinny luokan 3R lasereilla. Kuitenkin periaatteessa suoraan silmään osuva säde tai säteen heijastuminen sileästä pinnasta voi aiheuttaa pysyvän vaurion silmässä.”

Tässä yhteydessä on kuitenkin huomattava, että laser-diodin tuottama valoteho riippuu siitä, miten suurella jännitteellä sitä käytetään. Paristokäyttöisessä laitteessa paristojen sarjaan kytkeminen lisää jännitettä (yksittäisten paristojen nimelliset V-tehot lasketaan yhteen) eli jos tätä tähtäintä käytetään kolmen pariston sijasta yhdellä LR44-paristolla, lasersäteen teho on vain 1/3 täyden paristolatauksen tehosta. Tällöin lasersäteen teho on jotakuinkin Laserdirektiivin 2 luokkaan sopiva eli “Jatkuvatoimisen luokan 2 laserin suurin sallittu säteilyteho on 1 mW. Silmän sulkeutumisrefleksin, jonka reagoimisaika on noin 0,25 sekuntia, katsotaan suojaavan silmää vaurioitumiselta. Säteily voi aiheuttaa vaurion vain, jos säde suunnataan suoraan silmään ja katsomista säteeseen pitkitetään tietoisesti.” 1mW tehoraja alitetaan varmasti, jos käytetään pienemmän jännitteen nappiparistoja.

Suomessa laserosoittimeksi voidaan hyväksyä vain luokkaan 2 kuuluva osoitin, jonka teho on enintään 1mW. Laissa ei tehdä eroa sille mihin tarkoitukseen osoitin on valmistettu / tarkoitettu. Laserosoittimella tarkoitetaan normaalisti luokkahuoneessa tai luentosalissa karttakepin korvikkeena käytettävää osoitinta, minkä käyttöetäisyys on tyypillisesti vain muutamia metrejä, eli kyseessä on aivan eri tarkoitukseen tehty laite kuin ampuma-aseeseen tarkoitettu laser-tähtäin. Tätä ei valitettavasti ole huomioitu laser-laitteiden luokittelua koskevassa EU-direktiivissä.

Kyseinen lasertähtäinmalli on siis mahdollista koota alle 1mW tehoiseksi, jolloin se on luokan 2 mukainen laserosoitin. Tällöin kuitenkin tähtäimen käyttöetäisyys varsinkin päivänvalossa alenee niin paljon, ettei se ole enää käyttökelpoinen ampuma-aseen tähtäimenä kuin hyvin lyhyiltä (< 25 metriä) etäisyyksiltä ammuttaessa. Jos tähtäimeen tehdään pysyviä rakenteellisia muutoksia, millä estetään useamman pariston käyttö, laite on OK EU-markkinoille mutta liian heikkotehoisena täysin kelvoton missä tahansa EU-alueen ulkopuolella. Ja myös EU-alueella viranomaistahojen eli poliisin ja armeijan käyttämät lasertähtäimet on jostain kumman syystä vapautettu laser-direktiivin vaatimuksista.

Lasereiden luokittelua koskeva EU-Direktiivi / lainsäädäntö koskee kuitenkin ainoastaan laser-laitteita, joilta vaaditaan laser-luokittelun mukainen hyväksyntä. Direktiivi / lainsäädäntö ei rajoita laser-diodien tai laser-diodin sisältävien komponenttien myymistä tai hankkimista, kun kyseessä ei ole kokonainen toimiva laser-laite. Mikäli laser-diodista ja muista osista kootaan eli valmistetaan toimiva laser-laite, sen myyminen / käyttäminen EU-alueella ei ole kuitenkaan sallittua mikäli laitteelle ei ensin hankita tyyppihyväksyntää. Komponenteista koottua laitetta voi kuitenkin käyttää vapaasti EU-alueen ulkopuolella sillä esimerkiksi tuotevastuulainsäädännöstään tunnetussa USA:ssa alle 5mW lasertähtäimet ovat automaattisesti hyväksyttyjä.

Paino 0,05 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Lasertähtäin Tactical 100m (komponentti-eturunko)”
Scroll to Top