Metalliset taisteluhansikkaat (Gauntlet)

138,59 

Keskiajan metalliset taisteluhansikkaat (Gauntlet) olivat ritarin haarniskan osa. Kokonaisen levyhaarniskan ohella hansikkaita voitiin käyttää myös kevyemmin haarniskoiduilla sotilailla suojamaan kädet ja ranteet erityisesti miekalla taistelevilla joukoilla.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): CH-AH6024N Osasto:

Lomittain liikkuvista teräslevyistä valmistetut nahalla vuoratut taisteluhansikkaat oli tarkoitettu suojaamaan erityisesti miekalla taistelevan ritarin käsiä ja ne olivat niinollen olennainen osa keskiaikaista ritarin haarniskaa. Levyrakenteisia taisteluhansikkaita käyttivät kuitenkin muutkin kuin kokovartalohaarniskaan pukeutuneet ritarit. Niitä käytettiin usein rengashaarniskan tai puolihaarniskan kanssa levyrakenteisten käsivarsisuojien tai kyynärsuojien jatkeena, jolloin käsivarret ja erityisesti kädet olivat erittäin hyvin suojassa miekan iskulta ja viilloilta.

Sormien mahdollisimman hyvä liikkuvuus edellytti hansikkaiden kokoamista pienistä osista ja ne ovat haarniskan muihin osiin verrattuna varsin monimutkaiset ja työläät valmistaa. Monet varustesepät erikoistuivat tiettyjen haarniskan osien kuten juuri taisteluhansikkaiden valmistamiseen ja monet haarniskojen valmistajat tilasivatkin haarniskaan kuuluvat taisteluhansikkaat niiden valmistamiseen keskittyneeltä alihankkijalta.

Nämä taisteluhansikkaat on valmistettu teräslevystä ja metallikuoren sisällä on nahkainen hansikas. Myydään pareittain.

 

Kommentti: Toiminnallisen rekvisiittakäytön ohella alkuperäisen keskiaikaisen mallin mukaisesti tehdyt metalliset taisteluhansikkaat ovat varsin näyttävä sisustusesine…

 

 

Paino 3 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Metalliset taisteluhansikkaat (Gauntlet)”
Scroll to Top