MG-34 Kevyt Konekivääri + vyö + 20 patruunaa

359,95 

Vyösyöttöinen kevyt konekivääri MG-34. Kokometallinen replika-ase puutukilla, patruunavyöllä ja replikapatruunoilla. Denix-replika-ase 1317.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): DE-1317 Osasto:

Saksalaisen MG-34 konekiväärin replika. Kokometallinen, puutukki, replika virittyy ja kuivalaukeaa avoimelta lukolta.

MG-34 konekiväärissä käytettiin metallista läpisyöttävää patruunavyötä. Vyösyöttöisen konekiväärin toiminnan kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että patruunavyössä olevat patruunat ovat täsmälleen oikealla tasolla vyön keskikohtaan nähden. Patruuna joka ei ole vyössä täysin kohdallaan, aiheuttaa syöttöhäiriön ja jumiuttaa konekiväärin. Tästä syystä patruunat lukittuvat MG-34:n (ja muiden myöhemmin suunniteltujen metallista patruunavyötä käyttävien konekiväärien) patruunavyössä paikalleen niin, että vyön heiluminen ja kevyet kolhaisut eivät pysty siirtämään patruunoita vyölenkeissä. Patruunan oikeaan asentoon lukitus on tehty jokaisessa patruunalenkissä olevalla ulokkeella, joka asemoi patruunat oikeaan kohtaan takaa hylsyn kannasta / kantaurasta. Tästä seuraa, että patruunalenkkiin voidaan asettaa vain juuri sen kalipeerin patruuna mitä varten vyö on tehty.

Uusi läpisyöttävä vyömalli teki konekiväärin latausmekanismista yksinkertaisemman ja kompaktimman, mikä mahdollisti aseen huomattavasti kevyemmän rakenteen verrattuna vanhempiin konekiväärimalleihin. MG-34 oli yhden miehen kannettavissa ja operoitavissa huolimatta siitä, että sen ampuma 7.92×57mm Mauser patruuna oli sama kuin raskaammissa konekivääreissä. MG-34 oli ensimmäinen todella käyttökelpoinen vyösyöttöinen kevyt konekivääri.

MG-34 oli erittäin edistyksellinen, mutta se koostui vanhempien konekiväärien tavoin koneistetuista osista. Tällöin ongelmana oli hidas ja kallis valmistus, joka vaati runsaasti lastuavaa työstöä. Valmistuksen helpottamiseksi ase suunniteltiin uudelleen rakentumaan mahdollisimman suurelta osin prässätyistä levyosista, jolloin tuloksena oli MG-42 konekivääri. Molemmat aseet ovat toimintaperiaatteeltaan samoja ja käyttävät samaa patruunavyötä. Toisen maailmansodan jälkeen MG-42 otettiin uudelleen valmistukseen vähäisillä muutoksilla kalipeerissa 7.62×51mm NATO mallinimellä M1 ja M3 ja se on edelleen tuotannossa.

HUOM! Tämän replikamallin mukana ei tule tehtaalta patruunavyötä tai rumpulippaan kopiota. Koska vyösyöttöinen konekivääri ilman patruunavyötä on kuitenkin samalla tavalla vajavainen kuin rynnäkkökivääri ilman lipasta, replikan mukana toimitetaan geneerinen 45-lenkkinen rekvisiittapatruunavyö. Vyö on tehty rekvisiittakäyttöön joten siihen voidaan asentaa oikeita (deaktivoituja) patruunoita tai replikapatruunoita, mutta sitä ei ole mitoitettu tietylle patruunamallille.

Rekvisiittapatruunavyön ei ole tarkoitus toimia konekiväärissä vaan ainoastaan pitää patruunat lenkeissä, joten patruunan tarkan asemoinnin tarpeettomuuden takia patruunalenkkejä ei tarvitse mitoittaa vain yhtä kalipeeria (patruunaa) varten. Peltiset patruunalenkit ovat 3/4 ympyrän muotoisia eli lenkki tarttuu hylsyyn pihtiotteella keskeltä, jolloin hylsyn / patruunan pituus ei ole rajoitettu. Patruunalenkin avonainen rakenne mahdollistaa myös lenkin säätämisen suuremmalle hylsylle taivuttamalla lenkkiä pihdeillä avonaisemmaksi tai ohuemmalle hylsylle puristamalla lenkkiä pienemmäksi. Käytännössä tähän vyöhön voidaan lenkkejä säätämällä asentaa lähes mikä tahansa kiväärin patruuna riippumatta hylsyn pituudesta, muodosta (suora tai suippeneva) ja kannan tyypistä.

Kun patruunavyötä pidetään koristeena, patruunoita ei yleensä tarvitse kiinnittää lenkkeihin. Jos vyön kanssa liikutaan esityksessä tms., patruunat saattaa olla tarpeellista liimata paikalleen esim. kuumaliimalla.

Patruunavyön mukana toimitetaan 20kpl kokometallisia 7.92×57mm Mauser replikapatruunoita.

  • Denix replika-ase #1317
  • Metalliosat kevytmetallivalua
  • Puutukki aitoa puuta
  • Ase virittyy ja kuivalaukeaa kuten aito
  • Pituus: 1210mm
  • Paino: 6.9kg

 

HUOM! Denix-replika-aseet on tarkoitettu ensisijaisesti koristeiksi, ei teknisiksi mallikappaleiksi. Replikoissa ei ole karkaistuja osia, joten raju käsittely ja replikoiden kuivalaukominen voi mallista riippuen rikkoa replikan laukaisukoneiston virekynnykset, jouset yms. osat.

 

Paino 7 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “MG-34 Kevyt Konekivääri + vyö + 20 patruunaa”
Scroll to Top