Samuraimiekka / Katana taottu 1045 hiiliteräs

69,00 

Edullinen japanilainen Samuraimiekka eli Katana. Valmistettu taotusta ja karkaistusta 1045 hiiliteräksestä, teroitettu. Sopii käyttömiekaksi harrastuksiin, rekvisiitaksi, sisustusesineeksi yms.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): CSMA9228 Osasto:

Tämä täysimittainen samuraimiekka / Katana on valmistettu käsityönä ja soveltuu viimeistelynsä ja teknisen laatunsa puolesta teräasekokoelmaan ja harrastuskäyttöön. Terä on valmistettu 1045-laadun hiiliteräksestä, taottu, karkaistu HRC 55-58 kovuuteen, kiillotettu ja teroitettu. Tätä katanaa voidaan käyttää leikkausharjoituksiin (pehmeät kohteet kuten melonit, vedellä täytetyt muovipullot, tatami-matot yms.).

Miekka on Full tang-rakenteinen. Teräruoto on kiinnitetty kahvaan Mekugi-tapilla ja liimalla. Tämän miekan kahva ei ole purettavissa (Habaki, Fuchi, Seppa, Tsuba ja Tsuka on kiinnitetty toisiinsa liimalla rakenteen lujittamiseksi). Kiinteästi toisiinsa liitetyt kahvan osat nopeuttavat valmistusta (osia ei tarvitse sovittaa yhtä huolellisesti toisiinsa kuin purettavassa kahvassa mikä säästää aikaa), mikä mahdollistaa osaltaan miekan erittäin edullisen hinnan. Kashira ja Tsuka-ito ovat normaaliin tapaan vaihdettavissa.

Kahvan (Tsuka) runko on puuta, kahvan pinta (Same-kawa) rauskunnahkajäljitelmää ja kahvan punos (Tsuka-ito) keinokuitua. Kahvan pintamateriaalien etuna on synteettisen materiaalin reagoimattomuus kosteuden kanssa ja luonnostaan likaa hylkivä pinta. Silkistä tai puuvillasta tehty Tsuka-ito eli kahvan punos likaantuu harrastuskäytössä suhteellisen nopeasti ja se on toisinaan pestävä tai vaihdettava, keinokuituinen punos pysyy pidempään puhtaana. (Tsuka-iton solmiminen kahvan ympärille on hidasta ja vaatii harjoitusta, mitä välttääkseen monet harrastajat yrittävät kyllästää luonnonkuituisen Tsuka-iton vettä ja likaa hylkiväksi.) Tämän miekan Tsuka-ito on tarvittaessa vaihdettavissa silkkiseen tai puuvillaiseen punokseen, joten miekkaa voi käyttää myös sitomisen harjoitteluun. Myös punoksen alla oleva synteettinen rauskunnahka on vaihdettavissa aitoon nahkaan.

Fuchi, Habaki, Kashira, Seppa ja Menuki ovat messinkiä tai valettua seosmetallia. Miekan mukana oleva Tsuba on valettua seosmetallia.

Huotra (Saya) on aitoa puuta ja lakattu himmeäpintaisella lakalla, kiinnitysnauha (Sageo) on keinokuitua.

Tekniset tiedot:

 • Kokonaispituus: 105,5cm
 • Miekan pituus: 102,5cm
 • Terän pituus: 72cm
 • Kahvan pituus: 29cm
 • Terän leveys (5cm päässä kahvasta): 30mm
 • Terän leveys (5cm päässä kärjestä): 23mm
 • Terän paksuus (5cm päässä kahvasta): 7mm
 • Terän paksuus (5cm päässä kärjestä): 4,5mm
 • Kokonaispaino: 1300g
 • Miekan paino: 1085g
 • Terämateriaali: taottu 1045 hiiliteräs
 • Terän karkaisu: 55-58 HRC
 • Teroitus: teroitettu (jyrkkä teroituskulma)
 • Hamon-linja: simuloitu hiomalla
 • Veriuurna: Bo-hi
 • Kahvan rakenne: Full Tang, tapitettu ja liimattu kiinteäksi
 • Kahvan materiaali (Tsuka): puu, musta rauskunnahkajäljitelmä, keinokuitu
 • Tsuba: valettu seosmetalli
 • Saya: puu, himmeäpintainen lakkaus, sageo keinokuitua
 • Käyttökohde: pehmeiden materiaalien leikkausharjoitukset

Tilapäisesti loppu

 

Keräilynäkökulma ja harrastuskäyttö:

Tämä Katana on hinta/laatusuhteeltaan erittäin hyvä ja soveltuu teräasekokoelmaan edustamaan täysimittaista samurai-miekkaa. Sopii erinomaisesti käyttömiekaksi samuraimiekkatekniikoiden harjotteluun. 1045-hiiliteräksinen teroitettu terä soveltuu myös leikkausharjoitustekniikoiden opetteluun ja miekan teroittamisen harjoitteluun. Tsuka-ito on vaihdettavissa ja miekalla voi harjoitella kahvan pinnoitteen sitomista. 1045 hiiliterästerää ei kuitenkaan suositella kovien materiaalien kuten bambun leikkaamiseen (ja aktiiviseen leikkausharjoituskäyttöön suositellaan vähintään 1060-laatuisesta korkeahiiliteräksestä valmistettua terää).

Terämateriaali kestää myös miekkailukäyttöä. Teroitettu terä on tarvittaessa tylsytettävissä ja pyöristettävissä esimerkiksi penkkihiomakoneella ja kovasimella.

 

Kommentti: Vaikka tätä miekkaa ei ole tarkoitettu kovien materiaalien leikkaamiseen, terän karkaisua ja miekan kestävyyttä testattiin 01.03.2015 vesakossa kasvaviin pajuihin ja koivuihin noin +0°C lämpötilassa. Lisäkuvassa näkyy 27mm, 25mm ja 23mm läpimittaiset pajut ja alimpana 22mm läpimittainen koivu. Miekalla pystyi leikkaamaan kasvavasta puusta siististi parinkymmenen sentin mittaisia pätkiä ilman minkäänlaista vaikutusta terän teroitettuun reunaan.

Toisaalta, jos miekalla lyödään vastaavan paksuiseen puuhun väärällä tekniikalla (esimerkiksi kohtisuoraan rungon kylkeen), terä voi vääntyä jonkin verran. Tällöin terä on kuitenkin helposti suoristettavissa käsivoiminkin. Kun leikkaustekniikka on kunnossa, terässä ei luonnollisesti ilmene vääntymistä. (Virheellisen tekniikan ilmentämisominaisuuden ansiosta tämä miekka soveltuu itse asiassa erittäin hyvin leikkaustekniikoiden opetteluun).

 

Paino 5 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Samuraimiekka / Katana taottu 1045 hiiliteräs”
Scroll to Top