.32 ACP / 7,65mm Browning patruuna (deko)

1,10 

Deaktivoitu pistoolin patruuna .32 ACP / 7,65mm Browning. Aito luoti ja hylsy, jossa laukaistu nalli.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): DeP-32acp-00 Osasto:

Dekopatruuna / dummy-patruuna eli ampumaton luoti ja kertaalleen laukaistu hylsy nalleineen koristeeksi tai rekvisiitaksi. Hylsyjen kantaleimat ovat vaihtelevia.

Kalipeeri 7,65mm Browning / .32 ACP, luotina FMJ 73grs / 4,75g messinki. Toimitetaan luodit irrallaan, luodin asettaminen hylsyyn voi vaatia naputtamista pienellä vasaralla tms..

Vuonna 1899 tuotantoon otettu 7.65 Browning / .32 ACP on yksi vanhimpia automaattipistooleiden kalipeereja ja se on edelleen suosittu taskuasekokoisissa kiinteäpiippuisissa pistooleissa. Tälle kalipeerille on edelleen pesitetty suurin kappalemäärä koskaan valmistetuista automaattipistooleista, vaikka 7.65mm aseita ei ole useimmissa maissa käytetty enää vuosikymmeniin viranomais- saatikka sotilaskäytössä.

Tunnettuja 7,65mm Browning patruunaa käyttäviä aseita ovat mm. Walther PP / PPK ja VZ-61 Skorpion-konepistooli. 1900-luvun alussa lähes kaikki automaattipistoolit pesitettiin 7.65mm patruunalle vaihtoehtoisten kalipeerien puuttumisen takia, mikä osittain selittää sekä patruunan suosion että erittäin suuren kalipeerille pesitettyjen pistoolimallien määrän.

HUOM! Dekopatruunan hylsyä ei ole avarrettu eikä luotia ole puristettu kiinni hylsyyn, jotta luoti on tarvittaessa irrotettavissa joko käsin tai pihdeillä vetämällä. Hylsyt ovat kerran laukaistuja (tai uusi nallitettu hylsy on laukaistu ilman ruutilatausta) mutta ne saattavat olla jossain määrin tummuneita. Tummunut hylsy ja luoti voidaan helposti puhdistaa metallin (esim. hopean) puhdistamiseen tarkoitetulla puhdistusaineella, jolloin messingin ja kuparin alkuperäinen kiilto saadaan palautettua.

Luodin voi lukita pysyvästi paikalleen liimalla tai puristamalla hylsyn yläpäätä hohtimilla tai pihdeillä. Jos luoti halutaan pitää helposti irrotettavana mutta patruunaa halutaan käyttää toiminnallisena rekvisiittana (tai latausharjoituspatruunana), luodin painumisen liian syvälle hylsyn sisään voi estää täyttämällä hylsyn osittain liimalla tai talkilla tms. jauheella ennen luodin kiinnittämistä.

Kuvassa patruunoiden kokovertailu (dekopatruunoiden luodin väri ja muoto voi poiketa kuvasta):

.22LR, .25 ACP (6,35mm Browning), .32 ACP (7,65mm Browning), 7.62*25 Tokarev / 7,63mm Mauser, .380 ACP (9mm Kurtz / Browning), 9mm Para, .38 Special, .357 Magnum, .40 S&W, .44 Magnum, .45ACP

Tilapäisesti loppu

 

Paino 0,01 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “.32 ACP / 7,65mm Browning patruuna (deko)”
Scroll to Top