9x19mm Parabellum patruuna (deko)

0,85 

Deaktivoitu 9mm Luger / Parabellum (9x19mm) patruuna. Luoti, hylsy ja laukaistu nalli, kantaleimat vaihtelevia.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): DeP-9mm-001 Osasto:

Dekopatruuna / dummy-patruuna eli ampumaton luoti ja kertaalleen laukaistu hylsy nalleineen koristeeksi tai rekvisiitaksi. Hylsyjen kantaleimat ovat vaihtelevia.

Kalipeeri 9*19mm Parabellum, luotina FMJ 115grs / 7,5g, värinä messinki tai kupari. Voidaan toimittaa luodit irrallaan.

Parabellum-pistooliin suunnitellusta pullokaulaisesta 7,65*21mm Parabellum-patruunasta Georg Luger jatkokehitti 9mm luodilla varustetun patruunan laajentamalla hylsyn suuta, jolloin hylsy muuttui pullokaulaisesta suoraseinäiseksi. Vuonna 1902 esitelty 9*19mm patruuna osoittautui tehonsa ja toimivuutensa puolesta erittäin hyväksi ja siitä tuli nopeasti suosittu sekä pistooleissa että konepistooleissa. 9mm Parabellum on edelleen ylivoimaisesti suosituin käsiasepatruuna sekä viranomais- / sotilaskäytössä että siviilikäytössä.

HUOM! Dekopatruunan hylsyä ei ole avarrettu eikä luotia ole puristettu kiinni hylsyyn, jotta luoti on tarvittaessa irrotettavissa joko käsin tai pihdeillä vetämällä. Hylsyt ovat kerran laukaistuja (tai uusi nallitettu hylsy on laukaistu ilman ruutilatausta) mutta ne saattavat olla jossain määrin tummuneita. Tummunut hylsy ja luoti voidaan helposti puhdistaa metallin (esim. hopean) puhdistamiseen tarkoitetulla puhdistusaineella, jolloin messingin ja kuparin alkuperäinen kiilto saadaan palautettua.

Luodin voi lukita pysyvästi paikalleen liimalla tai puristamalla hylsyn yläpäätä hohtimilla tai pihdeillä. Jos luoti halutaan pitää helposti irrotettavana mutta patruunaa halutaan käyttää toiminnallisena rekvisiittana (tai latausharjoituspatruunana), luodin painumisen liian syvälle hylsyn sisään voi estää täyttämällä hylsyn osittain liimalla tai talkilla tms. jauheella ennen luodin kiinnittämistä.

Kuvassa patruunoiden kokovertailu (dekopatruunoiden luodin väri ja muoto voi poiketa kuvasta):

.22LR, .25 ACP (6,35mm Browning), .32 ACP (7,65mm Browning), 7.62*25 Tokarev / 7,63mm Mauser, .380 ACP (9mm Kurtz / Browning), 9mm Para, .38 Special, .357 Magnum, .40 S&W, .44 Magnum, .45ACP

 

Paino 0,01 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “9x19mm Parabellum patruuna (deko)”
Scroll to Top