.45 ACP patruuna (deko)

1,80 

Deaktivoitu .45 ACP patruuna. Luoti, hylsy ja laukaistu nalli, kantaleimat vaihtelevia.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): DeP-45-001 Osasto:

Dekopatruuna / dummy-patruuna eli ampumaton luoti ja kertaalleen laukaistu hylsy nalleineen koristeeksi tai rekvisiitaksi. Hylsyjen kantaleimat ovat vaihtelevia.

Kalipeeri .45 ACP, luotina FMJ 230grs / 14,9g, värinä messinki tai kupari. Voidaan toimittaa luodit irrallaan.

John Browning suunnitteli .45 Auto Colt Pistol patruunan vuonna 1904 uuteen prototyyppipistooliinsa, josta kehitettiin myöhemmin tunnettu USA:n armeijan käyttöön ottama 1911-malli.

.45 ACP oli USA:ssa palveluskäytössä siihen saakka kunnes 1911-pistoolit korvattiin 9mm Beretalla 1980-luvun puolivälistä alkaen ja sitä käytetään edelleen erikoistehtävissä. Konepistoolipatruunana .45ACP oli Thompsonissa, Grease-Gunissa ja Ingram MAC-10:ssä. .45 ACP on standardilatauksellakin ääntä hitaampi mikä on mahdollistanut sille pesitettyjen konepistoolien tehokkaan vaimentamisen ja MAC-10 suunniteltiin alunperinkin vaimentimen kanssa käytettäväksi.

USA:n ulkopuolella .45ACP ei koskaan muodostunut suosituksi, suurimpana syynä oli 9mm parabellum joka oli sotilas- ja viranomaiskäyttöä ajatellen sekä tehonsa että luotettavuutensa puolesta erinomainen patruuna. 9*19mm patruunan pienempi koko mahdollistaa huomattavasti suuremman lipaskapasiteetin ja lisäksi 9mm patruuna on selvästi halvempi valmistaa kuin .45 ACP. Kun .45 ACP:n teho johtuu käytännössä ainoastaan suuresta ja raskaasta luodista patruunan ollessa muuten suhteellisen heikkotehoinen, patruuna oli jo syntyessään lähtökohtaisesti huonompi kuin pari vuotta vanhempi 9*19mm.

HUOM! Dekopatruunan hylsyä ei ole avarrettu eikä luotia ole puristettu kiinni hylsyyn, jotta luoti on tarvittaessa irrotettavissa joko käsin tai pihdeillä vetämällä. Hylsyt ovat kerran laukaistuja (tai uusi nallitettu hylsy on laukaistu ilman ruutilatausta) mutta ne saattavat olla jossain määrin tummuneita. Tummunut hylsy ja luoti voidaan helposti puhdistaa metallin (esim. hopean) puhdistamiseen tarkoitetulla puhdistusaineella, jolloin messingin ja kuparin alkuperäinen kiilto saadaan palautettua.

Luodin voi lukita pysyvästi paikalleen liimalla tai puristamalla hylsyn yläpäätä hohtimilla tai pihdeillä. Jos luoti halutaan pitää helposti irrotettavana mutta patruunaa halutaan käyttää toiminnallisena rekvisiittana (tai latausharjoituspatruunana), luodin painumisen liian syvälle hylsyn sisään voi estää täyttämällä hylsyn osittain liimalla tai talkilla tms. jauheella ennen luodin kiinnittämistä.

Kuvassa patruunoiden kokovertailu (dekopatruunoiden luodin väri ja muoto voi poiketa kuvasta):

.22LR, .25 ACP (6,35mm Browning), .32 ACP (7,65mm Browning), 7.62*25 Tokarev / 7,63mm Mauser, .380 ACP (9mm Kurtz / Browning), 9mm Para, .38 Special, .357 Magnum, .40 S&W, .44 Magnum, .45ACP

Loppu

 

Paino 0,01 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “.45 ACP patruuna (deko)”
Scroll to Top