Colt 1911-A1 Tu-Tone Nikkeli + Puukahvat

105,95 

Duotone Colt 1911-pistooli. Metallinen aidon kokoinen replica-ase, jossa runko on kiiltävä ja luisti musta, aidot puukahvat ja aitoa vastaavat toiminnot.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): DE-6312-TT-W Osasto:

Colt 1911-A1 pistoolin paranneltu replikaversio, jossa liikkuvien irtonaisista komponenteista valmistettujen osien määrää on lisätty. Keskeinen parannus on helpompi kenttäpurettavuus ja toimiva peukalovarmistin. Varmistin sekä liikkuu että varmistaa pistoolin, eli varmistimen päällä ollessa replikaa ei voi kuivalaukaista. Replika sopii siten korvaamaan oikeaa pistoolia esimerkiksi koulutustilanteessa.

HUOM! Varmistimen mitoitus on melko tiukka ja varsinkin niklatussa mallissa varmistimen etukärki (kohta joka ottaa kiinni luistin varmistinloven etuosaan) voi vaatia hieman viilaamista jotta varmistin liikkuu kevyesti.

Jos tätä replikaa halutaan kenttäpurkaa, luistinvapautinvivun takaosaan ja peukalovarmistimen etuosaan koskettavat jousikuormitteiset lukitustapit voi poistaa ilman olennaista käytännön vaikutusta vipujen toimintaan. (Tapit jousineen eivät ole holkkiinsa lukittuja, eli ne lentävät helposti ulos jos luistinvapautinvipu tai kahvalevy irrotetaan pistoolin rungosta.)

***

Tu-Tone / Duo-Tone / Two-Tone / Dual-Tone / 2-Tone – nimitys tarkoittaa pistoolia, jonka luisti ja runko ovat eri värisiä. Alunperin Tu-Tone-konsepti syntyi ruostumattomasta teräksestä valmistettujen automaattipistooleiden tultua markkinoille. Ruostumaton teräs oli ongelmallista siksi, että kahden ruostumattomasta teräksestä valmistetun kappaleen hangatessa toisiaan vasten kosketuspintojen kuluminen kitkan vaikutuksesta oli huomattavasti nopeampaa kuin normaalien teräspintojen kuluminen. Erityisesti pistoolin luistin ja rungon kosketuspinnoissa, jotka joutuvat alttiiksi erittäin suurelle rasitukselle rekyylivoimien kautta, ruostumaton teräs kului nopeasti. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut aseet oli kulumisen hidastamiseksi öljyttävä huolellisesti erikoisöljyllä, mutta sekään ei estänyt ruostumattomien pintojen hankautumisen haitallisia vaikutuksia.

Samaa kulumisongelmaa ei esiintynyt tavallisten hiiliteräksestä valmistettujen aseiden kontaktipinnoissa, eikä myöskään ruostumattoman teräksen hangatessa hiiliterästä vasten. Tästä syystä kilpa-ampujat alkoivat yhdistellä sinistettyjen hiiliteräsaseiden ja ruostumattomasta teräksestä valmistettujen aseiden osia ristiin, jolloin syntyi ”kaksivärinen” Tu-Tone-pistooli. Tu-Tone oli siten alunperin kiinteästi yhteydessä runsaasti viritettyihin, pääasiallisesti 1911-pohjaisiin kilpa-aseisiin, ja se teki rakennetuista aseista samalla myös värityksen puolesta näyttävän näköisiä.

Tu-Tone-konsepti laajentuikin nopeasti suosituksi esteettiseksi suuntaukseksi; niklattuja tai kromattuja hiiliteräsosia alettiin yhdistää sinistettyihin osiin jolloin saatiin näyttävä Tu-Tone-ase, vaikka pinnoitetuissa teräsosissa ei luonnollisesti ollutkaan ruostumattoman teräksen kulumisongelmaa.

Ampuma-aseissa käytetyn ruostumattoman teräksen metallurgisen kehityksen myötä kulumisongelma on sittemmin käytännössä poistunut, eli teknistä tarvetta kaksivärisille aseille ei enää ole. Tu-Tone-värityksen suosio on kuitenkin säilynyt ja varsinkin polymeerirunkoisten pistoolien tultua useiden asetehtaiden mallistoihin 1990-luvulla, Tu-Tone-väritys (musta polymeerirunko + niklattu, kromattu tai ruostumaton luisti) on korvannut kokonaan nikkelöidyt / kromatut / ruostumattomat versiot polymeerirunkoisissa pistoolisarjoissa.

Replika on hyvin aidon oloinen ja vastaa painoltaan oikeaa 1911-pistoolia.

1911_A1-replikan lippaaseen voi ladata 9mm Para replikapatruunoita (Denix #52) tai 9mm dekopatruunoita.

Tu-Tone Colt 1911 replikapistooli on erikoismalli, jota ei ole Denixin normaalituotannossa. Saatavilla ainoastaan Dekoase.com:ista.

  • Denix replika-ase #6312-TT-W
  • Metalliosat kevytmetallivalua
  • Puukahvat
  • Ase virittyy ja kuivalaukeaa kuten aito, lipas irtoaa, kahvavarmistin liikkuu, luisti voidaan lukita taka-asentoon, peukalovarmistin toimii ja varmistaa pistoolin, replika on kenttäpurettavissa
  • Pituus: 230mm
  • Paino: 0,95kg

 

HUOM! Denix-replika-aseet on tarkoitettu ensisijaisesti koristeiksi, ei teknisiksi mallikappaleiksi. Replikoissa ei ole karkaistuja osia, joten raju käsittely ja replikoiden kuivalaukominen voi mallista riippuen rikkoa replikan laukaisukoneiston virekynnykset, jouset yms. osat.

 

Paino 1,5 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Colt 1911-A1 Tu-Tone Nikkeli + Puukahvat”
Scroll to Top