Colt Baby Dragoon / Pocket Model Hopea

39,01 

Nallilukkorevolveri Colt Pocket Model. Kokometallinen lupavapaa replikaversion Coltin pienikokoisimmasta revolverimallista.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): DE-1259NQ Osasto:

Colt Baby Dragoon / Colt Pocket Model otettiin tuotantoon vuonna 1848 ja sitä valmistettiin erilaisina versioina aina vuoteen 1873 asti, jolloin nallilukkoiset revolverit olivat lopullisesti vanhentuneita. Ase oli pieni ja helposti kätkettävä .31 kalipeerinen taskurevolveri. Malli erosi muista saman aikakauden nallilukkoisista Coltin aseista piipun alapuolelta puuttuvan integroidun latausvivun osalta. Latausvivuton versio tunnetaan yleisesti “Wells Fargo”-nimellä, vaikka ks. yhtiön arkistojen mukaan yhtään kyseisen mallista revolveria ei olekaan koskaan ollut yhtiön varustekirjanpidossa.

Revolveria valmistettiin ensin viiden kammion rullalla ja kulmikkaalla liipasinkaarella. Vuonna 1849 liipasinkaari muutettiin pyöristetyksi ja rullaan lisättiin kuudes kammio. Pocket Pistol-mallin korvasi osittain vuonna 1861 tuotantoon tullut suurikokoisempi ja suurikalipeerisempi (.36cal) Colt Pocket Navy Model, mutta .31 kalipeerinen malli pysyi edelleen suosittuna aina tuotannon lopettamiseen saakka.

Pocket Modelissa käytettiin isommista Coltin revolvereista poiketen usein messinkisten (gunmetal) rungon osien ja varsinaisen rungon hopeointia (nimenomaisesti hopeaa, ei nikkeliä) piipun ja sylinterin ollessa joko hopeoitua tai mustattuja. Tässä replikassa viimeistelynä on hopeointia vastaavan niklauksen ja mustauksen yhdistelmä.

  • Denix replika-ase #1259/NQ
  • Metalliosat kevytmetallivalua
  • Puujäljitelmäkahvat
  • Ase virittyy ja kuivalaukeaa kuten aito
  • Pituus: 220mm
  • Paino:

 

HUOM! Denix-replika-aseet on tarkoitettu ensisijaisesti koristeiksi, ei teknisiksi mallikappaleiksi. Replikoissa ei ole karkaistuja osia, joten raju käsittely ja replikoiden kuivalaukominen voi mallista riippuen rikkoa replikan laukaisukoneiston virekynnykset, jouset yms. osat.

 

Paino 1 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Colt Baby Dragoon / Pocket Model Hopea”
Scroll to Top