Henry-vipulukkokivääri 1862

159,00 

Henry-kivääri, 1862-mallin replika messinkiviimeistelyllä. Kokometallinen replika-ase toimivalla vipulukkomekanismilla ja aidolla puutukilla.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): DE-1030L Osasto:

Henry-kivääri oli Volcanic-karbiinin suora jälkeläinen, jossa suurin osa alkuperäisten Volcanic-aseiden toiminnallisista puutteista oli korjattu ja ennen kaikkea patruunan alitehoisuus saatiin poistettua uudella patruunatyypillä. Vipulukkoisessa Henry-kiväärissä käytettiin metallihylsyistä reunasytytteistä .44 kalipeerista patruunaa, joita mahtui putkimakasiiniin 16 kappaletta. Suustaladattaviin kertalaukauskivääreihin verrattuna ylivoimainen tulivoimaisuus teki Henry-kivääristä pohjoisvaltojen sotilaiden tehokkaimpia aseita USA:n sisällissodassa, vaikka asetta ei koskaan virallisesti otettukaan armeijan käyttöön. Myös intiaanisodissa Henry osoittautui erittäin tehokkaaksi kummankin osapuolen käsissä.

Henry-kivääri oli tuotannossa vuosina 1862-1866, minkä jälkeen sen korvasi teknisesti huomattavasti edistyksellisempi Model 1866 Yellowboy.

  • Denix replika-ase #1030/L
  • Metalliosat kevytmetallivalua
  • Tukki aitoa puuta
  • Ase virittyy ja kuivalaukeaa kuten aito, vipulukkomekanismi toimii, lippaan latausvipu toimii
  • Pituus: 1110mm
  • Paino:

Tilapäisesti loppu

 

HUOM! Denix-replika-aseet on tarkoitettu ensisijaisesti koristeiksi, ei teknisiksi mallikappaleiksi. Replikoissa ei ole karkaistuja osia, joten raju käsittely ja replikoiden kuivalaukominen voi mallista riippuen rikkoa replikan laukaisukoneiston virekynnykset, jouset yms. osat.

 

Paino 4,5 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Henry-vipulukkokivääri 1862”
Scroll to Top