Englantilainen umpikypärä

108,95 

Keskiajan ritarin kypärä. Teräslevystä valmistettu englantilaisen umpikypärän jäljennös avattavalla visiirillä ja strutsinsulkapidikkeellä.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): MH-4421 Osasto:

Closed Helm oli keskiaikaisten umpinaisella kasvosuojalla ja kaulasuojuksella varustettujen kypärien viimeisin kehitysaste 1400-luvun lopulta alkaen. Aikaisemmasta Armet-kypärästä Closed Helm erosi siten, että sekä kypärän visiiri(t) että kaulasuoja oli saranoitu samaan korvien yläpuolella olevaan akselitappiin, kun taas Armet-kypärässä kaulaosa koostui kahdesta erikseen kypärän runkoon saranoidusta sivuille aukeavasta poskikappaleesta. Closed Helm-kypärissä käytettiin usein kaksoisvisiiriä, jonka kumpaakin osaa saattoi liikuttaa toisistaan riippumatta. Tällöin kypärä oli mahdollista pitää mahdollisimman avonaisena muulloin kuin varsinaisessa taistelutilanteessa.

Closed Helmet oli alunperin kokonaisen levyhaarniskan osa, mutta sen käyttö ei loppunut miekkojen jäätyä sodankäynnissä sivuaseen asemaan 1500-luvun alkupuoliskolla, jolloin myös levyhaarniskat kävivät tarpeettomiksi. Closed Helmetiä käytettiin tämän jälkeen edelleen kevyemmin haarniskoiduilla ratsastavilla sotilailla, jotka käyttivät umpikypärää lopulta pelkän rinta-/selkäpanssarin kanssa. Closed Helm jäi lopullisesti pois käytöstä vasta 1600-luvun puolivälissä, eli umpikypärää käytettiin vielä aikana jolloin pistoolit muodostivat ratsusotilaan pääaseistuksen.

Umpikypärää käytettiin myös turnajaisissa, jolloin kypärän koristelu strutsin sulista tehdyllä tunnusomaisella töyhdöllä oli erityisen tavallista.

Tämä replika on valmistettu englantilaisen alkuperäiskappaleen mukaisesti pinnoittamattomasta (white metal) teräslevystä (18 gauge), joten se on tarvittaessa helppo patinoida vanhemman näköiseksi. Kypärän kumpikin visiiri on liikkuva. Kypärässä on nahkainen vuoraus mikä mahdollistaa kypärän istuvuuden (korkeuden) säätämisen ja leukahihna.

Kypärä on tehty toimivaksi / päässä pidettäväksi ja se on mitoitukseltaan väljä, kuvissa käytetyn styroksipään päänympärys on n. 59cm ja kypärä istuu hyvin väljästi.

 

 

Paino 3 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Englantilainen umpikypärä”
Scroll to Top