Spangenhelm-kypärä nenäsuojuksella + Aventail

72,95 

Viikinkiajan kypärä Spangenhelm nenäsuojuksella ja rengaspanssari-aventaililla. Alkuperäisen viikinkien käyttämän kypärämallin toimiva jäljennös. Valmistettu teräslevystä.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): MH-737 Osasto:

Raudasta tehtyyn kehikkoon niittaamalla kiinnitetyistä levyistä tehty Spangenhelm-kypärä on tyypillinen roomalaisajan jälkeen pimeällä keskiajalla Länsi-Euroopassa käytetty kypärä. Spangenhelm-rakenteinen kypärä on alunperin peräisin nykyisen Iranin alueelta, mistä se levisi Eurooppaan Etelä-Venäjän ja Ukrainan alueen kautta roomalaisajan lopulla barbaarien mukana. Spangenhelm on roomalaiskauden kypäriä paljon yksinkertaisempi valmistaa ja rakenteeseen perustuvia kypäriä käytettiin laajasti suunnilleen 1000-luvulle asti.

Valmistustekniikan edistyessä yhtenäisestä rautalevystä ilman runkokehikkoa valmistetulla kupolilla varustetut kypärät syrjäyttivät vähitellen niittaamalla kootun rakenteen. Alunperin Spangenhem-rakenteisten nenäsuojuksella varustettujen Nasal Helm-kypärien (mm. Normannikypärät) käyttö jatkui rakennemuutoksesta huolimatta edelleen laajasti.

Kypärä on valmistettu pinnottamattomasta (white metal) teräslevystä (20 gauge), aventail on galvanoitu. Kypärässä on nahkainen säädettävä sisusta ja leukahihna.

Kypärä on helppo patinoida autenttisemman / käytetymmän näköiseksi. Yksinkertaisemmillaan pinnan vanhentaminen onnistuu pitämällä öljystä puhdistettua kypärää kosteassa paikassa jolloin metalliosat alkavat hapettua tummemmiksi.

Kypärä on tehty toimivaksi / päässä pidettäväksi ja se on mitoitukseltaan väljä, kuvissa käytetyn styroksipään päänympärys on n. 59cm ja kypärä istuu hyvin väljästi.

 

 

Paino 3 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Spangenhelm-kypärä nenäsuojuksella + Aventail”
Scroll to Top