Keskiaikaiset metalliset säärisuojukset

40,45 

Keskiaikaiset metalliset säärisuojukset suojaavat jalkojen alaosan etupuolelta tulevia iskuja, pistoja ja viiltoja vastaan.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): CH-A016 Osasto:

Teräslevystä muotoillut nahkahihnoilla kiinnitettävät keskiaikaiset säärisuojukset. Säärisuojukset suojasivat varsinkin miekkataistelussa jalkojen alaosan, mikä oli vaikeimmin kilvellä suojeltava osa vartaloa. Kyynärsuojien tavoin säärisuojat tarjosivat tehokkaan suojan viiltoja, pistoja ja iskuja vastaan. Koska suojat eivät kuitenkaan ulottuneet polven yli, ne eivät haitanneet jalkojen liikeratoja ja taistelijan ketteryyttä.

Levyrakenteisia suojia yhdistettiin tarvittaessa rengaspanssarilahkeisiin, jolloin myös jalkojen yläosa oli suojattu haittaamatta merkittävästi jalkojen liikeratoja. Kokovartalohaarniskojen säärikappaleista poiketen säärisuojukset suojasivat vain säärien etupuolen, joten niiden valmistaminen oli nopeampaa ja halvempaa ja niiden pukeminen ja riisuminen onnistui helposti sotiaalta itseltään.

Metalliset säärisuojat ovat pronssikaudelta peräisin oleva keksintö. Pronssista ja messingistä valmistettuja säärisuojuksia käytettiin runsaasti mm. antiikin Kreikan sotajoukkojen varusteena.

Suojukset kiinnitetään sääreen sisäpuolelle niitatuilla nahkahihnoilla. Pituus 34cm. Myydään pareittain.

 

 

Paino 2 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Keskiaikaiset metalliset säärisuojukset”
Scroll to Top