Lee Enfield SMLE .303

204,95 

Englantilaisen Lee Enfield SMLE .303 kalipeerisen pulttilukkokiväärin replika. Metallia ja puuta, koko ja toiminnot kuten oikeassa kiväärissä.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): DE-1090 Osasto:

Lee-Enfield-kiväärin ensimmäinen versio otettiin tuotantoon 1895, Buurisodissa saatujen käytännön kokemusten seurauksena konstruktiota parannettiin ja samalla luovuttiin aiemmasta täyspitkäkivääri- ja karbiinijaottelusta; kivääristä tehtiin kaikille sotilaille tarkoitettu yleisase. Tuloksena oli Lee-Enfield SMLE, .303 kalipeerinen kymmenen patruunan yläkautta koneiston läpi täytettävällä lippaalla (lipas on kuitenkin normaalisti irrotettavissa) varustettu pulttilukkokivääri. SMLE:stä tuli brittiarmeijan standardiase ja se pysyi erinäisinä versioina palvelusaseena läpi kahden maailmansodan aina 1950-luvulle asti ja tarkka-ampujakäytössä vielä 30 vuotta tämän jälkeen. SMLE:ta valmistettiin kaikkiaan yli viisi miljoonaa kappaletta Englannissa, Australiassa, Intiassa ja Kanadassa sekä toisen maailman sodan aikana Savagen tehtailla USA:ssa.

  • Denix replika-ase #1090
  • Metalliosat kevytmetallivalua
  • Aito puutukki
  • Ase virittyy ja kuivalaukeaa kuten aito, lukko toimii kuten oikea pulttilukko, lipas irtoaa
  • Pituus: 1050mm
  • Paino:

 

HUOM! Denix-replika-aseet on tarkoitettu ensisijaisesti koristeiksi, ei teknisiksi mallikappaleiksi. Replikoissa ei ole karkaistuja osia, joten raju käsittely ja replikoiden kuivalaukominen voi mallista riippuen rikkoa replikan laukaisukoneiston virekynnykset, jouset yms. osat.

 

Paino 4,5 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Lee Enfield SMLE .303”
Scroll to Top