Luger / Parabellum Tykistömalli puukahvoilla

115,25 

Luger / Parabellum Tykistömalli. Erityisen pitkällä piipulla ja erikoistähtäimillä muokattu versio Parabellum P-08-pistoolista. Ensimmäisen maailmansodan aikainen käsiase rekvisiitaksi tai koristeeksi.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): DE-M-1145 Osasto:

Saksalainen sotilaspistooli, joka on yksi maailman tunnetuimpia käsiaseita. Parabellumin suunnitteli Georg Luger ensimmäisenä tuotantoon tulleen (ja erinäisistä puutteista kärsineen) automaattipistoolin Borchardt C-93:n pohjalta. Parabellum oli erittäin hyvin valmistettu ja laadukas ase, mutta myöhempiin automaattipistoolimalleihin verrattuna monimutkainen ja kallis valmistaa.

Alkuperäinen kalipeeri oli Borchardtin patruunasta (sama patruuna jota käytettiin Mauser C96 pistoolissa ja joka vastaa mitoiltaan 7,62mm Tokarevia) hylsynpituutta lyhentämällä kehitetty pullokaulainen 7,65mm Parabellum, josta jatkojalostettiin luotia suurentamalla suorahylsyinen 9mm Parabellum (joka on edelleen suosituin palvelus- ja viranomaispatruuna). Parabellum-pistooleita valmistettiin runsaasti molemmissa kalipeereissa, ja kalipeeria oli mahdollista vaihtaa helposti korvaamalla ainoastaan piippu ja jouset vaihtokalipeeriin sopivilla osilla.

Parabellumin eri versioita on kymmeniä, niistä olennaisimmat kolme ryhmää ovat normaalit (piipun pituus n. 100mm asti), laivastomalli (150mm piippu) ja tykistömalli (200mm piippu).

Parabellum oli käytössä myös Suomen armeijassa 1920-luvulta alkaen.

  • Denix replika-ase #M-1145
  • Metalliosat kevytmetallivalua
  • Aidot puukahvat.
  • Ase virittyy ja kuivalaukeaa kuten aito, lipas irtoaa
  • Pituus: 345mm
  • Paino:

 

HUOM! Denix-replika-aseet on tarkoitettu ensisijaisesti koristeiksi, ei teknisiksi mallikappaleiksi. Replikoissa ei ole karkaistuja osia, joten raju käsittely ja replikoiden kuivalaukominen voi mallista riippuen rikkoa replikan laukaisukoneiston virekynnykset, jouset yms. osat.

 

Paino 1,8 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Luger / Parabellum Tykistömalli puukahvoilla”
Scroll to Top