Mauser C96 ”Ukkomauser” + Puutukki/kotelo

169,00 

Mauser C96 Ukkomauser-pistooli toimivalla kotelo-tukkiyhdistelmällä. Metallinen replika-pistooli puukahvoilla, kotelo on myös aitoa kokopuuta.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): DE-1025 Osasto:

Vuonna 1896 tuotantoon otettu Mauser C96 automaattipistooli kalipeerissa 7,63 Mauser ei ollut ensimmäinen itselataava pistooli, mutta se oli ensimmäinen pistooli joka pääsi laajempaan käyttöön myös sotilasaseena (joskaan sitä ei koskaan virallisesti otettu minkään armeijan palvelusaseeksi). Suomeen asetta toivat Saksasta sotilaskoulutuksen hankkineet jääkärit josta juontuu nimitys Ukko-Mauser.

Aseessa oli kymmenen patruunan kiinteä lipas, joka ladattiin latauskammalla hylsynpoistoaukon kautta ja puukotelo, joka voitiin myös liittää aseeseen irtoperäksi. Alkuperäistä C96-mallia seurasi uusia mallinimikkeitä joiden kiinteän lippaan kapasiteetti vaihteli 6/10/20 patruunan välillä, 9mm versioita, 10 ja 20 patruunan irtolippaita käyttävä sarjatulimalli ja pidennetyllä piipulla ja etutukilla varustettu karbiinimalli. Tuotannossa Mauserin tehtailla ase pysyi vuoteen 1939 asti ja kokonaismäärä ylitti miljoona kappaletta. Asetta kopioitiin Espanjassa ja Kiinassa, missä siviilikäyttöön tarkoitettua versiota tuotettiin vielä 1980-luvulla.

Pullokaulainen 7,63 Mauser patruuna on edelleen käyttöpatruunana mitoiltaan identtisenä, mutta voimakkaammaksi ladattuna 7,62 Tokarevina. Alkuperäinenkin patruuna oli kokoonsa nähden suhteellisen läpäisykykyinen erilaisia suojia vastaan ja tokarev-version korkea lähtönopeus nosti entisestään läpäisykykyä.

Alunperin Mauser C96-pistooliin kuului puinen kotelo, joka voitiin kiinnittää aseen kahvaan kiväärimalliseksi peräksi. Tukin käyttö paransi huomattavasti pistoolin osumatarkkuutta varsinkin pidemmältä matkalta ammuttaessa, vaikka Ukkomauserin tähtäimen 1000 metriin asti ulottuvaa säätöetäisyyttä voidaankin pitää yltiöoptimistisena. Puukoteloon liitettiin nahkaiset kantovaljaat, jolla koteloa kannettiin kainalokotelon tavoin, joskin tavanomaista kainalokoteloa alempana lonkalla.

Tässä mallissa on aidot puukahvat ja irrotettava puinen koteloperä. Kotelo on kokopuinen jyrsimällä kahdesta kappaleesta työstetty, lukitusosat ja saranat ovat metallia. Pistooli mahtuu koteloperän sisälle kuten aidossa esikuvassa. (HUOM! kotelossa ei ole mukana nahkaisia kantovaljaita).

  • Denix replika-ase #1025
  • Metalliosat kevytmetallivalua
  • Aidot puukahvat ja puutukki
  • Ase virittyy ja kuivalaukeaa kuten aito
  • Pituus: 320 / 650mm
  • Paino:

 

HUOM! Denix-replika-aseet on tarkoitettu ensisijaisesti koristeiksi, ei teknisiksi mallikappaleiksi. Replikoissa ei ole karkaistuja osia, joten raju käsittely ja replikoiden kuivalaukominen voi mallista riippuen rikkoa replikan laukaisukoneiston virekynnykset, jouset yms. osat.

 

Paino 2,5 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Mauser C96 ”Ukkomauser” + Puutukki/kotelo”
Scroll to Top