Spangenhelm-kypärä poskisuojuksilla

72,95 

Viikinkikypärä, Spangenhelm poskisuojuksilla ja rengaspanssari-jatkeella. Teräslevystä valmistettu replikakypärä historian elävöittäminen-esityksiin, rekvisiitaksi, koristeeksi yms.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): MH-U790 Osasto:

Teräslevyistä tukikehikkoon niittaamalla koottu Spangenhelm-kypärä, johon on niskan ja kasvojen suojaksi liitetty rengaspanssarista tehty aventail ja saranoidut poskisuojukset. Spangenhelm-tyyppinen kypärä on valmistettavissa melko alkeellisilla välineillä heikompilaatuisestakin raudasta, ja se oli tyypillinen roomalaisajan jälkeisen teknisen taantuman aikainen kyräpämalli varsinkin Euroopan pohjoisemmissa osissa aina viikinkiajan loppupuolelle asti.

Kypärä on valmistettu pinnoittamattomasta teräslevystä (white metal) eli se on helppo vanhentaa autenttisemman näköiseksi antamalla öljystä puhdistetun pinnan hapettua tummemmaksi. Aventail on galvanoitu ja se on irrotettavissa kypärästä. Kypärässä on nahkainen vuoraus mikä mahdollistaa kypärän istuvuuden (korkeuden) säätämisen ja leukahihna.

Kypärä on tehty toimivaksi / päässä pidettäväksi ja se on mitoitukseltaan väljä, kuvissa oleva styroksipää on päänympärykseltään n. 59cm ja kypärä istuu väljästi.

 

 

Paino 3 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Spangenhelm-kypärä poskisuojuksilla”
Scroll to Top