.25 ACP / 6,35mm Browning patruuna (deko)

1,15 

Deaktivoitu pistoolin patruuna .25 ACP / 6,35mm Browning. Aito luoti ja hylsy, jossa laukaistu nalli.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): DeP-25acp-00 Osasto:

Dekopatruuna / dummy-patruuna eli ampumaton luoti ja kertaalleen laukaistu hylsy nalleineen koristeeksi tai rekvisiitaksi. Hylsyjen kantaleimat ovat vaihtelevia.

Kalipeeri 6,35mm Browning / .25 ACP, luotina FMJ 50grs / 3,3g messinki. Toimitetaan luodit irrallaan.

Vuonna 1905 esitelty keskisytytteinen patruuna on teholtaan verrattavissa reunasytytteiseen .22 LR patruunaan, mutta on rakenteensa puolesta luotettavampi kalipeeri automaattipistooleihin. Patruunan pieni koko mahdollisti erittäin pienikokoisten pistooleiden valmistamisen ja .25ACP aseet ovat tyypillisesti ns. “liivintaskupistooleita” erotuksena suuremmista .32ACP-pistooleista, jotka olivat “tavallisia” taskuaseita tai suuremmat mallit kotelossa kannettavia pistooleita. Patruunan heikon tehon takia .25ACP-aseet olivat tyypillisesti siviilikäyttöön tarkoitettuja itsepuolustusaseita, joilla ei ollut suurta merkitystä viranomais- tai sotilaskäytössä. Tästä huolimatta kalipeeri oli hyvin suosittu 1900-luvun alkupuolella.

Kalipeeri on edelleen käytössä pienikokoisimmissa itsepuolustukseen tarkoitetuissa taskuaseissa, joskin se on menettänyt suosiotaan tehokkaammille taskuaseille jotka ovat modernien valmistustekniikoiden ansiosta nykyisin vain hieman isokokoisempia kuin .25 pistooli. Tunnettuja .25acp / 6,35mm pistooleja ovat mm. Baby Browning ja Beretta 950 sekä useat amerikkalaiset “Saturday Night Special” halpispistoolit, mm. Raven MP-25.

HUOM! Dekopatruunan hylsyä ei ole avarrettu eikä luotia ole puristettu kiinni hylsyyn, jotta luoti on tarvittaessa irrotettavissa joko käsin tai pihdeillä vetämällä. Hylsyt ovat kerran laukaistuja (tai uusi nallitettu hylsy on laukaistu ilman ruutilatausta) mutta ne saattavat olla jossain määrin tummuneita. Tummunut hylsy ja luoti voidaan helposti puhdistaa metallin (esim. hopean) puhdistamiseen tarkoitetulla puhdistusaineella, jolloin messingin ja kuparin alkuperäinen kiilto saadaan palautettua.

Luodin voi lukita pysyvästi paikalleen liimalla tai puristamalla hylsyn yläpäätä hohtimilla tai pihdeillä. Jos luoti halutaan pitää helposti irrotettavana mutta patruunaa halutaan käyttää toiminnallisena rekvisiittana (tai latausharjoituspatruunana), luodin painumisen liian syvälle hylsyn sisään voi estää täyttämällä hylsyn osittain liimalla tai talkilla tms. jauheella ennen luodin kiinnittämistä.

Kuvassa patruunoiden kokovertailu (dekopatruunoiden luodin väri ja muoto voi poiketa kuvasta):

.22LR, .25 ACP (6,35mm Browning), .32 ACP (7,65mm Browning), 7.62*25 Tokarev / 7,63mm Mauser, .380 ACP (9mm Kurtz / Browning), 9mm Para, .38 Special, .357 Magnum, .40 S&W, .44 Magnum, .45ACP

Tilapäisesti loppu

 

Paino 0,01 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “.25 ACP / 6,35mm Browning patruuna (deko)”
Scroll to Top