.44 Magnum patruuna (deko)

2,20 

Deaktivoitu .44 Magnum patruuna. Luoti, hylsy ja laukaistu nalli, kantaleimat vaihtelevia.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): DeP-44-001 Osasto:

Dekopatruuna / dummy-patruuna eli ampumaton luoti ja kertaalleen laukaistu hylsy nalleineen koristeeksi tai rekvisiitaksi. Hylsyjen kantaleimat ovat vaihtelevia.

Kalipeeri .44 Magnum, luotina SP 240grs / 15,55g Flat Point. Voidaan toimittaa luodit irrallaan.

Tunnettu amerikkalainen ampuja Elmer Keith alkoi kehittää .44 Magnumia ampumalla tehokkaita latauksia jo vuonna 1907 suunnitellulla .44 Specialilla. Kehittelyn tuloksena uuden patruunan hylsyä pidennettiin varmuuden vuoksi kuten oli aiemmin tehty .357 Magnumia kehitettäessä ja uusi patruuna ja sitä ampumaan valmistettu Smith&Wesson revolveri otettiin tuotantoon vuonna 1955.

Tehokas .44 Magnum muodostui heti julkistamisensa jälkeen melko suosituksi optimaalisen tehonsa ansiosta, vaikka kalipeeri levisikin laajempaan tietoisuuteen vasta Clint Eastwoodin Dirty Harry-elokuvien myötä 1970-luvun alkupuolella. Käytännössä .44 Magnum on niin tehokas kuin käsiasepatruunan on tarpeellista olla. Vaikka patruuna on luonnollisesti suhteellisen kovarekyylinen, rekyyli on kuitenkin useimmille ampujille helposti hallittavissa eikä aiheuta runsaamminkaan ammuttuna nivelsärkyä yms. ikäviä jälkituntemuksia kuten ylitehokkaat käsiasekalipeerit.

Täysitehoiseksi ladattuna .44 Magnum riittää itsepuolustukseen esimerkiksi karhuja vastaan, ja pienempää tehoa tarvitsevat voivat käyttää ampumiseen heikkotehoisempia .44 Special patruunoita (.44 Magnumilla voi ampua myös .44 Russian patruunoita). Tehonsa, monikäyttöisyytensä ja järkevän hintansa ansiosta .44 Magnum on .357 Magnumin ohella edelleen suosituin revolveripatruuna.

.44 Magnum oli maailman tehokkain käsiasepatruuna vuoteen 1983 asti, jolloin Freedom Arms toi markkinoille .454 Casull kalipeerisen siluettirevolverin (.454 Casull patruuna oli kehitetty jo 1950-luvun lopulla, mutta kalipeeriin pesitettyä tehdasvalmisteista asetta ja tehdasladattuja patruunoita alettiin valmistaa vasta vuonna 1983; .454 Casull kalipeeria ei siis ollut käytännössä olemassa ennen aseiden ja patruunoiden sarjatuotannon aloittamista.)

.44 Magnumista jatkokehitettiin 1980-luvulla hylsyä edelleen pidentämällä tehokkaampi .445 SuperMag, jota on käytetty jonkin verran siluettiammunnassa, mutta mikä ei koskaan muodostunut suosituksi ja kalipeeri on nykyisin käytännössä jo poistunut tuotannosta.

HUOM! Dekopatruunan hylsyä ei ole avarrettu eikä luotia ole puristettu kiinni hylsyyn, jotta luoti on tarvittaessa irrotettavissa joko käsin tai pihdeillä vetämällä. Hylsyt ovat kerran laukaistuja (tai uusi nallitettu hylsy on laukaistu ilman ruutilatausta) mutta ne saattavat olla jossain määrin tummuneita. Tummunut hylsy ja luoti voidaan helposti puhdistaa metallin (esim. hopean) puhdistamiseen tarkoitetulla puhdistusaineella, jolloin messingin ja kuparin alkuperäinen kiilto saadaan palautettua.

Luodin voi lukita pysyvästi paikalleen liimalla tai puristamalla hylsyn yläpäätä hohtimilla tai pihdeillä. Jos luoti halutaan pitää helposti irrotettavana mutta patruunaa halutaan käyttää toiminnallisena rekvisiittana (tai latausharjoituspatruunana), luodin painumisen liian syvälle hylsyn sisään voi estää täyttämällä hylsyn osittain liimalla tai talkilla tms. jauheella ennen luodin kiinnittämistä.

Kuvassa patruunoiden kokovertailu (dekopatruunoiden luodin väri ja muoto voi poiketa kuvasta):

.22LR, .25 ACP (6,35mm Browning), .32 ACP (7,65mm Browning), 7.62*25 Tokarev / 7,63mm Mauser, .380 ACP (9mm Kurtz / Browning), 9mm Para, .38 Special, .357 Magnum, .40 S&W, .44 Magnum, .45ACP

 

Paino 0,01 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “.44 Magnum patruuna (deko)”
Scroll to Top