Colt Model 1851 Navy Kaiverrettu nikkeli

79,00 

Nallilukkorevolveri Colt 1851 Navy, Denix 1040/B. Metallinen replika-ase kaiverretulla koristelulla ja nikkelipintaisella viimeistelyllä, valkoinen kaiverrettua norsunluuta imitoiva muovikahva.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): DE-1040B Osasto:

Coltin .36-kalipeerisen Navyn oli tarkoitus olla .31-kalipeerisen Colt Pocket Modelin ja .44 kalipeerisen Colt Dragoonin välissä sekä kooltaan että painoltaan. Ase suunniteltiin laivastoa ja siviilimarkkinoita silmälläpitäen, mutta aseen käsiteltävyydestä johtuen myös armeija korvasi sillä kömpelömmän Dragoonin. Colt Navy oli tuotannossa 1850-1873, vaikka aseesta käytetään kuitenkin yleisesti 1851-nimitystä. Vuonna 1861 Navystä tehtiin hieman uudistettu versio, mutta alkuperäisen Navyn pysyessä edelleen tuotannossa M1861 Navy ei koskaan saavuttanut suurempaa suosiota ja tuotantomäärä jäi varsin vähäiseksi. Navya kopioitiin USA:n sisällissodan aikana Etelävaltioiden armeijalle useiden valmistajien toimesta.

Tämä replika mallintaa varhaisen tuotantosarjan Navy-revolveria, johon palautettiin jostain syystä kulmikas liipasinkaari, josta Colt oli luopunut Navya edeltävän Baby Dragoon-mallin osalta jo vuonna 1849. Kulmikas liipasinkaari oli Navy-revolvereissa nro. 1-1250, minkä jälkeen se korvattiin pyöristetyllä liipasinkaarella. Replikassa on kahdeksankulmainen piippu ja rullan pintaan on stanssattu kaiverruskuva, joka esittää Texasin ja Meksikon välillä vuonna 1843 käytyä meritaistelua. Vastaava kaiverrus rullattiin useimpien Navy-revolverien rullaan lukuunottamatta uritetulla rullalla varustettuja aseita.

Rullan standardikoristelun lisäksi tämä revolveri on koristeltu kaiverruksilla ja erikoispintakäsittelyllä, joka oli osa Coltin markkinointia. Coltin suhdetoimintaan ja myynninedistämiseen nimittäin kuului taidokkaasti kaiverruksilla ja custom-kahvoilla koristeltujen erikoisaseiden lahjoittaminen merkkihenkilöille sekä USA:ssa että ulkomailla.

  • Denix replika-ase #1040/B
  • Metalliosat kevytmetallivalua
  • Muovikahvat
  • Ase virittyy ja kuivalaukeaa kuten aito, latausvipu toimii
  • Pituus: 350mm
  • Paino:

 

HUOM! Denix-replika-aseet on tarkoitettu ensisijaisesti koristeiksi, ei teknisiksi mallikappaleiksi. Replikoissa ei ole karkaistuja osia, joten raju käsittely ja replikoiden kuivalaukominen voi mallista riippuen rikkoa replikan laukaisukoneiston virekynnykset, jouset yms. osat.

 

Paino 1,8 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Colt Model 1851 Navy Kaiverrettu nikkeli”
Scroll to Top