Colt Peacemaker ”Buntline Special” Nikkeli

75,00 

Pitkäppiipuinen Villin Lännen neljävitonen eli Colt Peacemaker Buntline Special erityispitkällä piipulla. Kokometallinen, toiminnot kuin aidossa revolverissa. Koko ja paino aitoa revolveria vastaavia.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): DE-6303 Osasto:

Buntline-nimeä käytetään poikkeuksellisen pitkällä piipulla varustetusta Colt SAA-revolverista. Nimi on peräisin Ned Buntline-nimeä käyttäneeltä kioskikirjailijalta (oikeasti Edward Zane Carroll Judson) joka oman väitteensä mukaan oli tilannut Coltin tehtaalta viisi poikkeuksellisen pitkäpiippuista (12”) SAA-revolveria ja lahjoittanut ne tunnetuille lainvartioille, mukaanluettuna Wyatt Earpille. Väitteen todenperäisyyttä ei ole voitu koskaan todentaa, koska se esitettiin vasta 1930-luvulla julkaistussa elämänkerrassa. Joka tapauksessa, tämän jälkeen erityisen pitkäpiippuisia SAA-aseita on kutsuttu Buntline-nimellä.

Historiallisesti toki tiedetään, että Coltin tehtaalta oli mahdollista tilata normaalia 7,5 tuuman Cavalry-mallia pidemmällä piipulla varustettuja aseita lisähintaan dollari per standardipituuden ylittävä tuuma. Colt oli myöskin esitellyt 16-tuuman piipulla ja irrotettavalla kiväärimallisella tukilla varustettuja SAA-revolvereita jo vuonna 1876. Yleisesti ottaen pitkäpiippuiset mallit, joiden ideana oli yhdistää kivääri ja käsiase, olivat kuitenkin 1800-luvulla hyvin harvinaisia epäkäytännöllisyytensä takia ja säilyneet kappaleet ovat nykyisin erittäin arvokkaita.

Wyatt Earp:istakin tiedetään, että hänellä oli käytössään normaalia 7,5” piippua pidemmällä piipulla varustettu revolveri O.K. Corral:in tulitaistelun aikoihin, joskin kyseinen ase on sittemmin hävinnyt jäljettömiin ja sen yhteydestä Ned Buntlineen ei ole löydetty todisteita.

Peacemaker-replikoihin voidaan ladata Denix #50 replikapatruunoita.

  • Denix replika-ase #6303
  • Metalliosat kevytmetallivalua
  • Aidot puukahvat
  • Ase virittyy ja kuivalaukeaa kuten aito, latausportti aukeaa, ejektori toimii, rullaan voidaan ladata replikapatruunoita #50
  • Pituus: 460mm
  • Paino:

 

HUOM! Denix-replika-aseet on tarkoitettu ensisijaisesti koristeiksi, ei teknisiksi mallikappaleiksi. Replikoissa ei ole karkaistuja osia, joten raju käsittely ja replikoiden kuivalaukominen voi mallista riippuen rikkoa replikan laukaisukoneiston virekynnykset, jouset yms. osat.

 

Paino 2 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Colt Peacemaker ”Buntline Special” Nikkeli”
Scroll to Top