Gladiaattorikypärä (“Maximus Helmet”)

88,85 

Gladiaattorikypärä “Maximus Helmet”. Teräksinen kopio Gladiaattori-elokuvassa nähdystä kypärämallista, mukana erillinen pehmustehuppu.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): MH-H014S Osasto:

Tämä Gladiaattorikypärä on Russell Crowe:n kenraali Maximus-hahmon Ridley Scott:n Gladiaattori-elokuvassa (2000) käyttämän areenataistelukypärän teräksinen jäljennös.

Rooman valtakunnassa gladiaattoritaistelut olivat sääntöjen mukaan järjestettyjä ja taistelijat oli jaoteltu eri tyyppeihin, joiden varustus ja aseistus oli säännöissä tiukasti määritelty. Tämä elokuvassa käytetyn mallinen kypärä on pohjimmiltaan traakialaistyyppinen (Thracian Helmet / Phrygian Helmet), mutta sitä on muokattu huomattavasti. Tämä kypärämalli ei siis ole historiallisesti korrekti (kuten ei ollut suuri osa Maximuksen ym. hahmojen muustakaan varustuksesta elokuvassa), vaan se on suunniteltu näyttämään mahdollisimman hyvältä pääosanäyttelijän päässä ja paljastamaan silmien ja kasvojen ilmeet. Kypärän suunnittelussa käytetyistä taiteellisista vapauksista huolimatta (tai niiden ansiosta) kypärä on toisaalta hyvin näyttävä koriste-esine / asuste tilanteissa, joissa historiallinen autenttisuus ei ole ensisijaista.

Kypärä on valmistettu teräslevystä (18 gauge). Kasvovisiiri on niitattu kypärän runkoon kahdella tapilla joten sen kiinnitys on hieman joustava. Elokuvassa käytetty kypärä oli tehty lateksista, joten se oli mahdollista tehdä varsin tiukasti näyttelijän päähän istuvaksi. Tämä teräskypärä on tehty oikean kypärän periaatteiden mukaisesti eli kypärän sisäpinnan ja pään väliin on jätetty tilaa pehmusteita varten; niinollen kypärä on suhteessa hieman isokokoisempi kuin elokuvassa nähty lateksiversio.

Kypärän mukana on irtonainen pehmustehuppu. Kypärä pysyy tasaisella alustalla pystyssä ilman telinettä.

Kypärä on tehty toimivaksi / päässä pidettäväksi ja se on mitoitukseltaan väljä, kuvissa käytetyn styroksipään päänympärys on n. 59cm ja kypärä istuu hyvin väljästi, erityisesti ilman pehmusteita.

Kypärää ei ole galvanoitu tai pinnoitettu muuten kuin öljyämällä, joten se on helppo patinoida autenttisemman / käytetymmän näköiseksi. Yksinkertaisimmillaan pinnan vanhentaminen onnistuu pitämällä kypärää öljystä puhdistettuna kosteassa paikassa jolloin metalliosat alkavat hapettua tummemmiksi.

 

Loppu

 

Paino 3,5 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Gladiaattorikypärä (“Maximus Helmet”)”
Scroll to Top