Pig Face Basignet-Kypärä

94,95 

Keskiajan ritarin kypärä, Basignet-tyyppi. Tälle kypärämallille oli tyypillistä terävä visiirin etuosa. Basignet kiinnitettiin ritarin levyhaarniskaan ja se suojasi samlla myös kaulan.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): MH-4422 Osasto:

Basignet-kypärät olivat kypärien evoluution uusi askel 1300-luvulla. Teräskalotista kehitetyt suurkypärät (Great Helm) ja sokeritoppakypärät (Sugar Loaf Helmet) olivat melko helposti valmistettavissa mutta yksinkertainen muotoilu rajoitti merkittävästi näkökenttää ison ja painavan kypärän kiinnittäminen käyttäjän muihin varusteisiin ei ollut mahdollista.

Basignet oli edeltäjiään huomattavasti edistyneemmin muotoiltu joten se mukailee paremmin pään muotoa. Basignet on varustettu avattamalla visiirillä mikä suojaa kasvojen lisäksi kaulan. Kypärää voidaan pitää päässä visiiri avonaisena ja kun leuan alle kaartuva visiiri on suljettu, kypärän lentäminen pois päästä iskun seurauksena on huomattavasti epätodennäköisempää kuin peltipurkkimaisten edeltäjämallien tapauksessa. Kypärään voitiin mallista riippuen liittää erillinen rengaspanssarista tai levyistä tehty pidempi kaulaosa ja se voitiin tukea hartioilla olevaan levypanssariin, jolloin ritarin kaula, niska ja pään alue oli täydellisesti suojattu.

Basignetille on tyypillistä, että kasvovisiiri on muotoiltu terävästi ulkonevaksi. Muodon tarkoitus on sekä ohjata kasvoihin osuvien iskujen voima kypärän pinnan suuntaiseksi että mahdollistaa mahdollisimman helppo hengittäminen kypärän sisällä. Kuonomaisen muodon takia tämän tyyppistä kypärää nimitetään Pig Face (siankasvo) basignetiksi. Basignetista on valmistettu myös erittäin taidokkaasti koristeltuja versioita, joissa kasvo-osa on muotoiltu muistuttamaan esimerkiksi suden kuonoa.

Tämä kypärä on valmistettu teräslevystä (18 gauge) ja koristeltu messinkiosilla. Levyt eivät ole pinnoitettuja eli kypärä on helppo vanhentaa autenttisemman näköiseksi antamalla öljystä puhdistetun pinnan hapettua tummemmaksi. Kypärän niskapuolella on reitetyt kiinnitystapit aventail:lle, hartiaosalle tms. kypärään kiinnitettävälle suojalle. Ylöskäännettävä visiiri on irrotettava.

Kypärä on tehty toimivaksi / päässä pidettäväksi ja se on mitoitukseltaan väljä, kuvissa oleva styroksipää on päänympärykseltään n. 59cm ja kypärä istuu väljästi.

 

 

Paino 3 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Pig Face Basignet-Kypärä”
Scroll to Top