Keskiajan pikkukirves / Mouse Hawk

22,95 

Keskiaikaisen pikkukirveen replika. Taottu hiiliterästerä ja puuvarsi. Terää ei ole teroitettu.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): AX-AH3917 Osasto:

Pienikokoiset metallikirveet kehitettiin kivikirveiden korvaajiksi jo pronssikauden alussa. Mallien kirjo on ollut lukematon, mutta yleisesti käyttöesineeksi tehty pikkukirves on ollut nykyisin käytössä oleviin kirveisiin verrattuna suhteellisen kapea- ja siroteräinen. Kirveen terä oli vielä keskiajalla yleensä tehty mahdollisimman kevyeksi kalliin teräksen säästämiseksi. Koska kirveissä käytettiin lisäksi yksinkertaisia pyöreitä puuvarsia kirveen hamarapuoli on tyypillisesti huomattavasti teräpuolta paksumpi ja muodostaa selkeän renkaan varren ympärille.

Amerikkaan muuttaneiden siirtolaisten mukana pikkukirveet siirtyvät uudelle mantereelle. Pohjois-amerikkalaiset intiaanit, jotka eivät tunteneet metallien käyttöä ennen europpalaisten tuloa, korvasivat nopeasti kiviset Tomahawk-kirveensä vaihtokaupoilla hankituilla teräksisillä kirveillä. Pikkukirveet pysyivät myös uudisasukkaiden käytössä ja niitä alettiin nimittää yleisesti Tomahawk- tai Hawk-nimellä. Amerikkalaisten militia-miesten varustukseen kuului tomahawk läpi vuosisatojen ja vastaavan tyyppisiä pikkukirveitä käytettiin yleisesti vielä villissä lännessä. Nykyisin moderneja Tomahawk-tyylisiä ”taktisia” pikkukirveitä on edelleen armeijoiden erikoisryhmien ja pelastusviranomaisten käytössä.

Tämä kirves on perinteisen eurooppalaisen / amerikkalaisen mallin mukaan tehty ja se soveltuu varusteeksi periaatteessa kaikille aikakausille aina 1800-luvun lopulle saakka.

Hiiliteräksestä taottu terä on teroittamaton. Kirveen terä soveltuu teroitettuna myös heittokirveeseen. Kirveen terän pituus 11,7cm, varren pituus 33,5cm, paino 341g.

 

Paino 0,5 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Keskiajan pikkukirves / Mouse Hawk”
Scroll to Top