Mauser C96 ”Ukkomauser” puukahvat

79,00 

Ukkomauser-replikapistooli puukahvoilla. Mauser C96-pistoolin metallinen replika virittyy ja kuivalaukeaa kuten aito ase. Soveltuu mm. rekvisiitaksi esityksiin yms.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): DE-M-1024 Osasto:

Vuonna 1896 tuotantoon otettu Mauser C96 automaattipistooli kalipeerissa 7,63 Mauser ei ollut ensimmäinen itselataava pistooli, mutta se oli ensimmäinen pistooli joka pääsi laajempaan käyttöön myös sotilasaseena (joskaan sitä ei koskaan virallisesti otettu minkään armeijan palvelusaseeksi). Suomeen asetta toivat Saksasta sotilaskoulutuksen hankkineet jääkärit josta juontuu nimitys Ukko-Mauser.

Aseessa oli kymmenen patruunan kiinteä lipas, joka ladattiin latauskammalla hylsynpoistoaukon kautta ja puukotelo, joka voitiin myös liittää aseeseen irtoperäksi. Alkuperäistä C96-mallia seurasi uusia mallinimikkeitä joiden kiinteän lippaan kapasiteetti vaihteli 6/10/20 patruunan välillä, 9mm versioita, 10 ja 20 patruunan irtolippaita käyttävä sarjatulimalli ja pidennetyllä piipulla ja etutukilla varustettu karbiinimalli. Tuotannossa Mauserin tehtailla ase pysyi vuoteen 1939 asti ja kokonaismäärä ylitti miljoona kappaletta. Asetta kopioitiin Espanjassa ja Kiinassa, missä siviilikäyttöön tarkoitettua versiota tuotettiin vielä 1980-luvulla.

Pullokaulainen 7,63 Mauser patruuna on edelleen käyttöpatruunana mitoiltaan identtisenä, mutta voimakkaammaksi ladattuna 7,62 Tokarevina. Alkuperäinenkin patruuna oli kokoonsa nähden suhteellisen läpäisykykyinen erilaisia suojia vastaan ja tokarev-version korkea lähtönopeus nosti entisestään läpäisykykyä.

Tässä mallissa on aidot puukahvat, mikä tekee replikasta selvästi autenttisemman oloisen muovikahvaiseen malliin verrattuna.

  • Denix replika-ase #M-1024
  • Metalliosat kevytmetallivalua
  • Aidot puukahvat
  • Ase virittyy ja kuivalaukeaa kuten aito
  • Pituus: 320mm
  • Paino:

 

HUOM! Denix-replika-aseet on tarkoitettu ensisijaisesti koristeiksi, ei teknisiksi mallikappaleiksi. Replikoissa ei ole karkaistuja osia, joten raju käsittely ja replikoiden kuivalaukominen voi mallista riippuen rikkoa replikan laukaisukoneiston virekynnykset, jouset yms. osat.

 

Paino 1,8 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Mauser C96 ”Ukkomauser” puukahvat”
Scroll to Top