Metalliset taisteluhansikkaat, koristelemattomat

138,59 

Keskiajan metalliset taisteluhansikkaat. Ritarin haarniskan suojatut käsiosat, jota käytettiin kokonaisen levyhaarniskan osana ja myös kevyemmin haarniskoiduilla sotilailla.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): CH-AH6020N Osasto:

Lomittain liikkuvista teräslevyistä valmistetut nahalla vuoratut taisteluhansikkaat oli tarkoitettu suojaamaan erityisesti miekalla taistelevan ritarin käsiä ja ne olivat niinollen olennainen osa keskiaikaista ritarin haarniskaa. Levyrakenteisia taisteluhansikkaita käyttivät kuitenkin muutkin kuin kokovartalohaarniskaan pukeutuneet ritarit. Niitä käytettiin usein rengashaarniskan tai puolihaarniskan kanssa levyrakenteisten käsivarsisuojien tai kyynärsuojien jatkeena, jolloin käsivarret ja erityisesti kädet olivat erittäin hyvin suojassa miekan iskulta ja viilloilta.

Sormien mahdollisimman hyvä liikkuvuus edellytti hansikkaiden kokoamista pienistä osista ja ne ovat haarniskan muihin osiin verrattuna varsin monimutkaiset ja työläät valmistaa. Monet varustesepät erikoistuivat tiettyjen haarniskan osien kuten juuri taisteluhansikkaiden valmistamiseen ja monet haarniskojen valmistajat tilasivatkin haarniskaan kuuluvat taisteluhansikkaat niiden valmistamiseen keskittyneeltä alihankkijalta.

Näiden hansikkaiden ranteessa ei ole yhtenäistä metallirengasta, vaan kiinnitys varmistetaan nahkaremmillä. Valmistettu teräslevystä, metallikuoren sisällä on nahkainen hansikas.

Myydään pareittain.

 

Kommentti: Toiminnallisen rekvisiittakäytön ohella alkuperäisen keskiaikaisen mallin mukaisesti tehdyt metalliset taisteluhansikkaat ovat varsin näyttävä sisustusesine…

 

 

Paino 3 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Metalliset taisteluhansikkaat, koristelemattomat”
Scroll to Top