Normannikypärä / Nasal Helmet Niitattu

72,95 

Normannikypärä niitatulla rakenteella. Myöhäisen viikinkiajan / varhaiskeskiajan sotilaskypärämallin teräksinen replika, joka on valmistettu aidon mallikappaleen perusteella varusteeksi esityksiin, kuvauksiin yms.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): MH-U731 Osasto:

Niittaamalla koottu nenäsuojuksella varustettu yksinkertainen kypärä myöhäiseltä viikinkiajalta ja normanniajalta. Kypärän kupoli on koottu niiittamalla neljästä muotoon taotusta levyosasta ilman erillistä spangenhelm-tyyppistä tukikehikkoa.

Nenäsuojuksella varustetut yksinkertaiset ja helposti valmistettavat kypärät pysyivät käytössä pitkälle viikinkiajan jälkeiselle keskiajalle; kypärä- ja haarniskanvalmistustekniikoiden kehittyessä vanhemmat ja yksinkertaisemmat mallit siirtyivät ritareilta tavallisten rivisotilaiden varusteeksi.

Kypärä on valmistettu pinnoittamattomasta teräslevystä (white metal) eli se on helppo vanhentaa autenttisemman näköiseksi antamalla öljystä puhdistetun pinnan hapettua tummemmaksi. Kypärässä on nahkainen vuoraus mikä mahdollistaa kypärän istuvuuden (korkeuden) säätämisen ja leukahihna.

Kypärä on tehty toimivaksi / päässä pidettäväksi ja se on mitoitukseltaan väljä, kuvissa oleva styroksipää on päänympärykseltään n. 59cm ja kypärä istuu väljästi.

 

 

Paino 3 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Normannikypärä / Nasal Helmet Niitattu”
Scroll to Top