Rengashaarniskahuppu

36,75 

Rengashaarniskahuppu. Rengaspanssarista valmistettu pään, niskan ja kaulan suojaava huppu, jota käytettiin kypärän alla. Tyypillinen ristiretkiajan ja varhaisen keskiajan varuste.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): CH-AH3855 Osasto:

Rengashaarniskahuppua käytettiin suojaamaan taistelijan pää, kaula ja niska teräaseiden viiltoja vastaan. Rengashaarniskahuppua ei kiinnitetty vartalon suojanneeseen rengashaarniskapaitaan, mutta ne muodostivat yhdessä käytännössä saumattoman suojan vaikeuttamatta kuitenkaan pään kääntämistä yms. liikkumista.

Rengashaarniskahupusta oli useita versioita, osa jätti kasvot näkyviin ja joissakin kasvojen alaosa nenän puoliväliin asti oli peitossa.

Koska rengaspanssari suojasi huonosti iskuenergialta, rengashaarniskahuppua käytettiin usein kypärän (mm. Cervellier ja Kettle hat) alla, jolloin levyrakenteinen kypärä otti vastaan ja vaimensi päähän kohdistuneet iskut.

Rengashaarniskahuppu oli erityisen suosittu varhaisella keskiajalla ja se pysyi käytössä niin kauan kuin miekkoja käytettiin sota-aseena. Miekkojen jäädessä sotilaskäytössä lopullisesti sivuaseen asemaan 1500-luvun alkupuolella ja lähitaisteluissa hyödyllisen viiltosuojauksen menettäessä merkityksensä, rengashaarniskahupuista luovuttiin eikä niitä enää käytetty esimerkiksi Morion-kypärien kanssa.

Tämä rengaspanssarihuppu on valmistettu vastaavien rengashaarniskapaitojen tavoin niittaamattomista galvanoiduista teräslenkeistä. Renkaan vahvuus 1,5mm, halkaisija 8mm.

 

Loppu

 

Paino 3 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Rengashaarniskahuppu”
Scroll to Top