Pepperbox

49,00 

Pepperbox-mustaruutipistooli. Toimiva ampumakelvoton replika varsinaisia revolvereita edeltäneestä asetyypistä. Kokometallinen kopio aidolla puukahvalla.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): DE-5071 Osasto:

Pepperbox on yleisnimitys revolverin kaltaiselle aseelle, jossa ei ole erillistä piippua vaan rulla ja piippu on yhdistetty yhtenäiseksi pyöriväksi kappaleeksi jossa jokaiseen rullan kammion liittyy useiden senttimetrin mittainen piippua vastaava osa. Koska pepperboxissa patruunapesää ja piippua ei tarvitse saada osumaan tarkasti oikeaan linjaan toisiinsa nähden, se oli huomattavasta helpompi valmistaa kuin revolveri. Haittapuolena oli rulla-piippuyhdistelmän paino, piippuosien rihlaamattomuus sekä tähtäinten puuttuminen (jokainen rihlaamaton patruunapesä- / piippuyhdistelmä ampui kuulan / luodin omaan huomattavan hajonnan omaavaan osumapisteeseensä).

Jos pepperbox tehtiin suurikalipeeriseksi ja niinollen tehokkaaksi, se oli turhan painava ja isokokoinen, pienikalipeerisena taas varsin tehoton ja epätarkka mutta toisaalta se tarjosi kertalaukausaseisiin verrattuna moninkertainen tulivoiman lyhyen etäisyyden itsepuolustustilanteissa. Pepperboxit tehtiin nallilukkokaudella yleensä kaksitoimisiksi, joten sekä tulenavaus että laukaiseminen toistuvasti oli hyvin nopeaa.

Pepperboxeja on valmistettu kaikissa laukaisumenetelmätyypeissä lunttulukosta keskisytytteistä patruunaa käyttäviin malleihin, mutta se oli käytännössä parhaimmillaan / käyttökelpoisimmillaan nallilukon keksimisen jälkeen ennen revolverien yleistymistä.

  • Denix replika-ase #5071
  • Metalliosat kevytmetallivalua
  • Puukahvat
  • Ase virittyy ja kuivalaukeaa kuten aito, kaksitoiminen laukaisu
  • Pituus: 225mm
  • Paino:

 

HUOM! Denix-replika-aseet on tarkoitettu ensisijaisesti koristeiksi, ei teknisiksi mallikappaleiksi. Replikoissa ei ole karkaistuja osia, joten raju käsittely ja replikoiden kuivalaukominen voi mallista riippuen rikkoa replikan laukaisukoneiston virekynnykset, jouset yms. osat.

 

Paino 1,5 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Pepperbox”
Scroll to Top