Roomalainen kypärä Imperial Italic Centurian

119,95 

Roomalainen kypärä Imperial Italic Centurian eli sadanpäämiehen malli. Poikittainen punainen harja hevosen jouhista. Kypärä on valmistettu teräksestä / messingistä.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): MH-AH3815 Osasto:

Roomalaiset ottivat alunperin kypäriinsä vaikutteita pohjoisilta naapureiltaan etruskeilta ja kelteiltä sekä eteläisiltä kreikkalaisilta ja roomalaisten kypärien mallit muuntelivat suuresti vuosisatojen kuluessa. Koska kypärien valmistus ei ollut keskitettyä vaan niitä tehtiin eri puolilla valtakuntaa lukemattomien valmistajien toimesta, standardisointi ei ollut täydellistä. Näin ollen myös saman mallisten kypärien yksityiskohdissa oli vaihtelua.

Replika edustaa Imperial Italic-tyypin kypärää, joka oli laajalti käytössä Rooman imperiumissa noin 50 ekr. – 300 jkr. välisenä aikana. Nämä kypärät valmistettiin rautalevystä ja koristeltiin messinkiosilla.Tämä kypärä on poikittaisella harjalla koristeltu centurionin (sadanpäämiehen) käyttämän kypärän jäljennös.

Roomalaisissa kypärissä käytettiin usein hevosen jouhista tai höyhenistä tehtyä koristeharjaa. Harjakoriste ei ollut ainoastaan upseerien oikeus, vaan myös tavalliset legioonalaiset saattoivat koristella kypäränsä harjalla. Legioonalaisten kypärässä harja oli edestä katsottuna pitkittäissuuntainen, centurioiden (sadanpäämiesten) kypärässä taas usein poikittainen. Harja oli irrotettava eikä sitä normaalisti käytetty taistelutoimissa, vaan lähinnä paraateissa yms. seremoniallisissa tilanteissa.

Kypärä on teräsrakenteinen messinkikoristeilla, irrotettava harja on tehty hevosen jouhista.

Tämä kypärä on valmistettu teräslevystä (18 gauge). Kypärän mukana on irrallinen pehmustehuppu. Kypärä on tehty toimivaksi / päässä pidettäväksi ja se on mitoitukseltaan väljä, kuvissa käytetyn styroksipään päänympärys on n. 59cm ja kypärä istuu hyvin väljästi, varsinkin ilman pehmusteita.

 

 

Paino 3 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Roomalainen kypärä Imperial Italic Centurian”
Scroll to Top