Sten Mark II konepistooli

137,66 

Sten konepistooli 9mm Mark 2. Kokometallinen, replika virittyy ja laukeaa avoimelta lukolta, tukki on irrotettavissa kuten aidossa aseessa.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): DE-1148 Osasto:

Englantilainen Sten-konepistooli suunniteltiin toisen maailmansodan aikana halvaksi ja nopeasti valmistettavaksi 9mm pistoolinpatruunaa ampuvaksi sarjatuliaseeksi. Vuoden 1940 lopulla suunniteltu Sten Mk I oli varustettu pikavaihdettavalla piipulla, puisella etutukilla, kääntyvällä etukahvalla ja liekinsammuttimella. Valmistuksen nopeuttamiseksi Mk II versiosta puuosat, liekinsammutin ja etukahva jätettiin pois ja takatukki korvattiin yksinkertaisella metallitukilla, josta tehtiin muutamia erilaisia versioita. Mk II oli suurimpaan tuotantomäärään (>2 000 000kpl) yltänyt Sten-malli, jota seurasi edelleen yksinkertaistettu Mk III, jossa piippukaan ei ollut enää vaihdettavissa.

Yksinkertaisen rakenteensa ansiosta Sten-konepistooli oli helposti valmistettavissa tavallisissa metallipajoissa ja sitä kopioitiin mm. tanskalaisen vastarintaliikeen toimesta. Stenistä valmistettiin myös ulkomaisia kopioita. Sten oli aseena kuitenkin niin karu ja epätarkka, että toisen maailmansodan jälkeen se korvattiin nopeasti laadukkaammilla konepistooleilla (Englannissa Sterling-konepistoolilla).

1950-luvulla ylijäämämarkkinoilta ostettiin Suomen armeijalle 76 115 kappaletta Sten-konepistooleita (Sten Mk II ja Sten Mk III), joita käytettiin jonkin aikaa koulutusaseina ja säilytettiin armeijan varastoissa aina 2000-luvulle asti.

Replika on kokometallinen ja laukeaa avoimelta lukolta.

  • Denix replika-ase #1148
  • Metalliosat kevytmetallivalua
  • Ase virittyy ja kuivalaukeaa kuten aito, laukeaa avoimelta lukolta, lipas irtoaa, metalliperä irtoaa
  • Pituus: 760mm
  • Paino:

Tilapäisesti loppu

 

HUOM! Denix-replika-aseet on tarkoitettu ensisijaisesti koristeiksi, ei teknisiksi mallikappaleiksi. Replikoissa ei ole karkaistuja osia, joten raju käsittely ja replikoiden kuivalaukominen voi mallista riippuen rikkoa replikan laukaisukoneiston virekynnykset, jouset yms. osat.

 

Paino 4,5 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Sten Mark II konepistooli”
Scroll to Top