Thompson-konepistooli sotilasmalli

184,95 

Thompson-konepistoolin replika, sotilasversio ilman pistoolimallista etukahvaa ja suujarrua. 20 patruunan tankolippaalla.

Saatavuus: Varastossa

Tuotetunnus (SKU): DE-1093 Osasto:

Thompson-konepistoolin pistoolimallinen etukahva osoittautui sotilaskäytössä alttiiksi rikkoontumiselle, joten armeijalle tarkoitetuissa aseissa se korvattiin kestävämmällä kiväärimallisella etutukilla. Samaten 20-patruunan tankolippaat olivat sotilaskäytössä näppärämpiä ja toimintavarmempia. Tankolippaista ei myöskään lähtenyt rumpulippaille ominaista patruunoiden kolinaa, mikä oli sotilasoperaatioissa erittäin harmillista.

M1928-Thompsonin sotilasversio omaa vastaavan rungon ja piipun kuin siviiliversio, joten molemmat lippaat sopivat myös tähän malliin.

1930-luvun loppuun mennessä Thompson-konepistooli oli vähitellen otettu USA:n armeijan yksiköiden laajempaan käyttöön. Toisen maailmansodan alettua ja konepistoolien tarpeen räjähdettyä asetta yksinkertaistettiin valmistuksen nopeuttamiseksi. Tällöin luovuttiin lopullisesti kompensaattorista ja piipun jäähdytysrenkaista, viritintappi siirrettiin rungon kylkeen ja takatähtäin muutettiin yksinkertaisemmaksi. 20-patruunan lippaan lisäksi kehitettiin 30-patruunan tankolipas. Mallinimike tälle miljoonien valmistusmääriin yltäneelle uudistetulle mallille oli M1 ja sitä valmistettiin Auto Ordnancen lisäksi muissa tehtaissa. Sotilasmallinen M1928-Thompson oli käytössä läpi sodan, mutta sen osuus käytössä olevista Thompsoneista kutistui merkittävästi M1-mallin tuotannon lähdettyä käyntiin ja aseiden kokonaismäärän kasvaessa. Palveluskäytössä M1 säilyi Vietnamin sodan alkupäiviin asti.

  • Denix replika-ase #1093
  • Metalliosat kevytmetallivalua
  • Aito puutukki
  • Ase virittyy ja kuivalaukeaa kuten aito, laukeaa avoimelta lukolta, lipas irtoaa
  • Pituus: 820mm
  • Paino:

 

HUOM! Denix-replika-aseet on tarkoitettu ensisijaisesti koristeiksi, ei teknisiksi mallikappaleiksi. Replikoissa ei ole karkaistuja osia, joten raju käsittely ja replikoiden kuivalaukominen voi mallista riippuen rikkoa replikan laukaisukoneiston virekynnykset, jouset yms. osat.

 

Paino 4,5 kg (kilogramma)

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Thompson-konepistooli sotilasmalli”
Scroll to Top